Матеріал опублікований за темою: Від 30 до 70 доларів за барель. Євросоюз вирішує, якою має бути "стеля" ціни на російську нафту Переговори між дипломатами ЄС щодо обмеження цін на російську нафту затягуються Країни G7 і Австралія домовилися про фіксовану



Матеріал опублікований за темою: Від 30 до 70 доларів за барель. Євросоюз вирішує, якою має бути "стеля" ціни на російську нафту Переговор..., фото-1

Глава Російської Православної Церкви цього тижня знову заявив про свою повну підтримку російської війни в Україні, заявивши, що вона є «передовою лінією захисту російського світу» повідомляє Дейком.

Заклик Патріарха Кирила прозвучав за день до того, як президент України Володимир Зеленський звернувся до законодавців із проханням прийняти закон, який забороняє діяльність релігійних організацій, «пов’язаних із центрами впливу» в Росії.

Кирило був відомим прихильником президента Володимира В. Путіна і характеризував війну як справедливий хрестовий похід проти поширення ліберальних ідеологій.

Виступаючи в четвер у Москві на зустрічі з дітьми Донбасу на сході України, який пан Путін незаконно анексував, Кирило сказав, що інтереси Росії виходять за національні кордони.

«Сьогодні Донбас знаходиться на передовій оборони «русского мира», — сказав Кирило. «Русский мир — це не тільки Росія — він всюди, де живуть люди, виховані в традиціях православ’я і російської моралі».

Війна в Україні різко поглибила розкол в православній церкві в Україні, яка розкололася на Православну церкву України, яка бере свої порядки з Києва, та Українську православну церкву Московського патріархату, яка перебуває під владою Кирила.

У зверненні до нації ввечері в четвер пан Зеленський запропонував закон, «який унеможливлює діяльність в Україні релігійних організацій, пов’язаних з центрами впливу в Російській Федерації».

Микола Балашов, член російського духовенства та радник Кирила, засудив заяву пана Зеленського в п’ятницю.

«Тиск, який чинить уряд на канонічну Українську Православну Церкву, зростає з кожним днем», — сказав пан Балашов російському державному інформаційному агентству ТАСС.

В Україні, де більшість людей вважають себе православними, церква століттями діяла під керівництвом Москви. Але українська церква утверджується з 1990 року, процес, прискорений конфліктами між двома націями та тісним союзом між Кирилом і паном Путіним.

Невдовзі після вторгнення Росії в Україну наприкінці лютого українська церква засудила підтримку війни Кирилом і публічно оголосила про свою «повну незалежність» від Російської православної церкви. Але багато представників духовенства залишаються прихильними до Кремля.

Матеріал опублікований за темою:

  • Війна ще більше розділила православні церкви в Україні
  • Війна ще більше розділила православні церкви в Україні
  • Патріарх РПЦ Кирило заявив, що його не пускають до Євросоюзу


AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW