В Одесі судитимуть експравоохоронця, який перейшов на бік ворога та катував українців, - ФОТО



В Одесі судитимуть експравоохоронця, який спільно з ворогом катував українців на тимчасово окупованих територіях.

Про це повідомили в Одеській обласній прокуратурі.

Прокурори Одеської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно колишнього співробітника ГУ МВС України в Донецькій області за фактами державної зради і порушення законів та звичаїв війни.

Розслідуванням встановлено, що з початку повномасштабного вторгнення рф на територію України, ексміліціонер з Маріуполя, який звільнився з правоохоронних органів у 2014 році, добровільно перейшов на бік ворога та вступив на службу до військового підрозділу зс рф. Він обійняв посаду заступника так званого «коменданта - начальника гарнізону» окупаційних військ, який дислокувався на території смт. Лазурне, під позивним «Грек». До підпорядкування псевдокомендатури увійшли населені пункти Лазурне, Приморське, Круглоозерка, Залізний Порт і територія Чорноморського біосферного заповідника.

Чоловік схиляв до співпраці з окупаційною владою рф представників українських держорганів та органів місцевого самоврядування, які знаходились на тимчасово окупованій території Херсонської області. Спільно з представниками збройних сил, спецслужб, правоохоронних органів рф катував та залякував людей, незаконно захоплював нерухомість.

Так, на початку квітня обвинувачений разом з військовими держави-агресора затримали голову однієї з селищних рад Скадовського району та місцевого підприємця. Тривалий час чоловіків утримували в підвалі пансіонату, де систематично били, погрожували розправою та здійснювали постріли над головою, імітуючи страту. Від них вимагали надати інформацію щодо проукраїнських активістів, місцевих мешканців, які можуть співпрацювати і надавати інформацію співробітникам СБУ.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW