Ворог бив по Костянтинівці та Бахмуту. Хроніка великої війни: 2 грудня



Протягом минулої доби противник завдав 5 ракетних ударів по цивільній інфраструктурі Харківської та Донецької областей, 30 авіаударів по позиціях наших військ та понад 35 обстрілів з РСЗВ вздовж лінії зіткнення.

Генеральний штаб ЗСУ

Ворог бив по Костянтинівці та Бахмуту. Хроніка великої війни: 2 грудня , фото-1

На Слобожанському напрямку противник продовжує утримувати свої війська в прикордонних районах Бєлгородської області. Ворожих артилерійських обстрілів зазнали райони населених пунктів Слобожанське, Огірцеве, Бочкове, Мала Вовча, Бударки, Стрілеча, Тернова, Чугунівка, Дворічне та Западне Харківської області.

На Куп’янському та Лиманському напрямках противник веде оборону. Здійснив обстріли з танків та різнокаліберної артилерії по районах населених пунктів Табаївка, Крохмальне і Берестове Харківської області; Стельмахівка, М’ясожарівка, Макіївка і Площанка на Луганщині та Новоселівка і Торське Донецької області.

На Бахмутському напрямку ворог продовжує зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій. Обстрілів з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії зазнали об’єкти в районах населених пунктів Андріївка, Серебрянка, Верхньокам’янське, Дружба, Спірне, Роздолівка, Білогорівка, Яковлівка, Північне, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Курдюмівка, Кліщіївка, Залізне та Нью-Йорк Донецької області.

На Авдіївському напрямку окупанти намагаються покращити тактичне положення. Вогневого ураження з танків та артилерії різних типів зазнали райони Авдіївки, Первомайського, Веселого, Красногорівки та Мар’їнки на Донеччині.

На Новопавлівському напрямку ворог обороняється. Обстріляв з артилерії райони населених пунктів Времівка, Велика Новосілка, Богоявленка, Парасковіївка, Золота Нива, Пречистівка, Вугледар та Павлівка Донецької області.

На Запорізькому напрямку ворог веде оборонні дії. Вогневого ураження зазнали Нікополь, Кам’янське, Гуляйполе, Дорожнянка, Білогір’я Запорізької області та Ільїнка на Дніпропетровщині.

На Херсонському напрямку ворог також в обороні. Артилерійського впливу зазнали райони населених пунктів, що розташовані на правому березі річки Дніпро, зокрема, Качкарівка, Токарівка та Антонівка Херсонської області. Ворог не припиняє обстрілювати передмістя та місто Херсон.

Національна поліція в Донецькій області

Упродовж доби окупаційні війська росії атакували 13 населених пунктів. Загинули та дістали травми цивільні мешканці.

Під ворожим вогнем перебували міста Костянтинівка, Авдіївка, Красногорівка, Бахмут, Курахове, смт Велика Новосілка, села Архангельське, Дружба, Времівка, Карлівка, Мемрик, Кліщіївка, Максимільянівка.

Рашисти застосували проти мирного населення ЗРК «С-300», РЗСВ «Град», «Смерч», ракети та артилерію.

Зруйновано та пошкоджено 25 цивільних об’єктів – 10 житлових будинків, гімназія, технікум, металургійний завод, ТЕС, тепломережа, будівля непрацюючого підприємства, господарчі споруди, автомобілі.

Ракетами та артилерією окупанти накрили місто Курахове, є травмовані. Руйнувань зазнали об’єкти критичної інфраструктури, технікум, 5 багатоквартирних будинків та автомобілі. Аби запобігти мародерству біля пошкоджених осель та транспорту чергували наряди СРПП.

Під масованим вогнем залишається Бахмут. Росіяни здійснили по місту три артилерійських обстріли, вбили та поранили цивільних мешканців.

Зафіксовано три удари із ЗРК «С-300» по місту Костянтинівка. Ворожі снаряди поцілили в інфраструктуру. За попередніми даними, люди не постраждали.

Поліцією та СБУ відкрито кримінальні провадження за ст.438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

За допомогою поліції евакуйовано ще 78 людей, з початку обов’язкової евакуації - понад 31 700 осіб, серед них 4764 – діти, 1922 – люди з інвалідністю.

Павло Кириленко, голова Донецької ОВА

Ворог бив по Костянтинівці та Бахмуту. Хроніка великої війни: 2 грудня , фото-2

Оперативна ситуація по області станом на ранок 2 грудня.

Вночі росіяни вели обстріли на ділянках фронту від Курахівської до Часовоярської громади.

На Донецькому напрямку під обстріли потрапили Курахове та Берестки. На щастя, обійшлося без постраждалих, але є численні пошкодження приватних та багатоквартирних будинків — точні наслідки встановлюємо.

На Горлівському напрямку зафіксовано приліт у центр Часового Яру — пошкоджено дах та вікна будинку.

Також гучно було на околицях Торецької і Соледарської громад. Без жертв.

Крім того, росіяни обстріляли Костянтинівку, яка розташована у відносному тилу. Ніхто не постраждав, але в місті пошкоджено 3 адмінбудівлі та 2 триповерховівки.

Усі російські злочини ретельно документуємо! За все будуть відповідати!

Підпишіться на наш Viber і ми надішлемо вам важливі новини на телефон 



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW