Президент України та РНБО запровадили санкції проти УПЦ МП



Рішення «Про окремі аспекти діяльності релігійних організацій в Україні і застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)» ухвалила 1-го грудня Рада національної безпеки і оборони. Того ж дня Президент України Володимир Зеленський ввів його в дію.

-Підтримати внесені Службою безпеки України пропозиції щодо застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій). Застосувати персональні спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи (санкції) до фізичних осіб згідно з додатком. Кабінету міністрів разом зі Службою безпеки України та Національним банком України забезпечити реалізацію і моніторинг ефективності персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій), - йдеться у рішенні.

Також РНБО доручила Кабінету міністрів України у двомісячний термін внести на розгляд до парламенту законопроекту щодо унеможливлення діяльності в Україні релігійних організацій, пов'язаних із центрами впливу у росії.

Нагадаємо, у травні УПЦ МП оголосила про незалежність від Російської православної церкви.

Щоб оперативно стежити  за перевіреними новинами підписуйтеся на наш Telegram



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW