Групі молодиків, які виманювали гроші за схемою «друг просить у борг», поліція оголосила про підозру у шахрайстві



На Житомирщині правоохоронці оголосили про підозру групі молодиків, які організували схему «друг просить у борг» і скомпрометували біля тисячі акаунтів. «Ділків» наприкінці минулого року викрила кіберполіція Житомирської області разом зі слідчими обласної поліції та працівниками регіонального підрозділу СБУ. Про це йдеться на сторінці у фейсбук поліції Житомирської області.

Так, троє молодиків 24-26 років налагодили шахрайську схему: пропонували роботу в інтернеті. Далі користувачам, які цікавилися заробітком, надсилали фішингові посилання під прикриттям авторизації. Ті переходили за посиланням та вносили облікові дані до своїх акаунтів, і зловмисники отримували до них доступ. Тоді змінювали паролі та від імені довірливих користувачів розсилали друзям у соцмережах меседжі з проханням позичити грошей. Аби не привертати зайвої уваги, просили по 200 гривень. Однак встигли скомпрометувати близько тисячі акаунтів у соцмережах.

У помешканнях ділків поліція провела обшуки і вилучила мобільні телефони й sim-карти, за допомогою яких молодики і провертали свої шахрайства.

« – Фігурантам оголошено про підозру за ч. 2 ст. 361 (Несанкціоноване втручання в роботу інформаційних (автоматизованих), електронних комунікаційних, інформаційно-комунікаційних систем) та ч. 4 ст. 190 (#Шахрайство) Кримінального кодексу України. За скоєне їм може загрожувати до дванадцяти років позбавлення волі. Процесуальне керівництво здійснює Житомирська обласна прокуратура», – йдеться у повідомленні.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW