Посли G7 закликали Україну виконати ключову умову для шляху до ЄС - відновити роботу Вищої Ради Правосуддя



Посли G7 публічно вийшли з заявою про критичність запуску Вищої Ради Правосуддя.

Про це повідомляє видання Цензор.НЕТ із посиланням на Twitter головування Німеччини в Групі підтримки послів G7 у Києві.

Посли G7 закликали Україну виконати ключову умову для шляху до ЄС - відновити роботу Вищої Ради Правосуддя, фото-1

"Очікуємо, що в січні З’їзд суддів призначить 8 нових членів Вищої ради правосуддя. Це відновить роботу ВРП, зміцнить стійкість України  під час війни та виконає ключову умову для шляху України  до ЄС", - йдеться в повідомленні. 

Раныше голова ЦПК Віталій Шабунін висловив побоювання, що делегати з’їзду суддів планують провалити обрання своїх представників до Вищої ради правосуддя (ВРП).  Він зазначив, що  делегати з'їзду намагатимуться провалити обрання своїх представників до ВРП у достатній кількості. А ті, кого таки оберуть будуть представниками судової мафії.

Довідка:

Вища рада правосуддя (ВРП) — колегіальний, незалежний конституційний орган державної влади та суддівського врядування, який діє в Україні на постійній основі для забезпечення незалежності судової влади, її функціонування на засадах відповідальності, підзвітності перед суспільством, формування доброчесного та високопрофесійного корпусу суддів, додержання норм Конституції і законів України, а також професійної етики в діяльності суддів і прокурорів.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW