Папа Римський назвав українців мучениками та присоромив чеченців з бурятами



Папа Римський Франциск заявив, що шокований жорстокістю окупантів в Україні, оскільки вона нібито не притаманна російському народові. Він назвав бурятів та чеченців найжорстокішими російськими окупантами. Українців він вважає мучениками.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на інтерв'ю журналу America.

"Коли я говорю про Україну, я говорю про людей, які прийняли мученицьку смерть. Якщо у вас є мученики, то є й ті, хто мучить їх. Коли я говорю про Україну, я говорю про жорстокість, тому що в мене є багато інформації про жорстокість військ, що вдерлися. Як правило, найжорстокішими, мабуть, є ті, хто з росії, але не дотримуються російської традиції, такі як чеченці, буряти і так далі", - сказала він.

Політиків росії роздратували ці слова. Так, офіційна представниця мзс рф марія захарова розкритикувала Папу Римського у "збоченні істини", а кремлівський політолог сєргєй марков закликав його вибачитися перед кадировим

А самому кадирову стало соромно за своє військо. Він спробував його виправдати, заявивши, що "кожен чеченець, чи то на війні, чи у мирному житті, керується виключно приписами ісламу". Також він сказав, що його бойовики "не п'ють і не вживають наркотиків і виявляють повагу до супротивника". 



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW