За що можуть покарати у Німеччині: біженці з України мають знати



За останніми даними, німецька влада зареєструвала близько 890 тисяч українських біженців. До них застосовуються такі ж правила, як і до інших. Тому, уникнути непорозумінь, їх треба знати.

Про це повідомляє сайт 056.

У Німеччині існує режим тиші, що діє з 13:00 до 15:00, а також з 22:00 до 07:00 ранку. У суботу з 19:00 до 08:00 ранку, а в неділю та релігійні свята дотримання тиші є обов'язковою умовою протягом усього дня. Шум на вулиці вночі прирівнюється до дрібного хуліганства.

Обов'язкове роздільне сортування сміття. Необхідно уважно дивіться маркування на баках для сміття, окремий колір відповідає окремому типу відходів. Синій або блакитний - це папір і картон, жовтий або помаранчевий колір - штучні матеріали та упаковки, що підлягають переробці (пластикові упаковки, алюмінієві банки, тетра паки тощо), зелене або коричневе звалище призначене для органічних відходів, а чорне або сіре - для змішаного сміття.

Пластикові та скляні пляшки або банки з під напоїв, можна здати в супермаркеті, через спеціальні автомати або в магазині напоїв і отримати від 8 до 25 центів.

Система штрафів, може здивувати, тому що в Німеччині маленька провина може обернутися крупною сумою.

Наприклад, убити бджолу, що підлетіла до келиха з напоєм, може коштувати у Північній Рейн-Вестфалії до 60 тис. євро. Пом'якшити покарання може лише той факт, якщо ти алергік, але це треба ще й довести.

Якщо ви вигулюєте собаку на вулиці, ви повинні мати з собою мішечок для збирання. Якщо мішечка немає, то може загрожувати штраф від 35 до 250 євро.

Годувати голубів у Німеччині суворо заборонено. Наприклад, у місті Кельн за це може бути штраф до 1000 євро, а в Гамбурзі сума може досягти 5000 євро.

Викинути недопалок у вікно авто може коштувати до 50 євро, викинути на вулиці жуйку – до 75 євро. За туалет у не призначеному для цього місці можна сплатити від 60 до 150 євро.

За безквитковий проїзд у громадському транспорті «зайці» заплатять 60 євро.

А от якщо ви захочете скачати фільм в Інтернеті, то в Німеччині краще відмовитися від цієї ідеї. Тут суворо стежать за дотриманням авторського права, тому завантаження музики або фільмів з торрент-трекерів карається за законом і загрожує тюремним ув'язненням на строк до трьох років.

Не слід намагатися рознімати забіяків під час вуличної бійки – це можуть розцінити як участь у ній. Краще відразу викликати поліцію. Штраф за порушення становить 600 євро.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW