Чернігівському обласному центру переливання крові потрібні донори всіх груп



Здати кров та зробити свій вклад у нашу спільну перемогу. Чернігівському обласному центру переливання крові потрібні донори всіх груп, аби зробити необхідні запаси на випадок надзвичайних ситуацій, повідомляє телеканал «Дитинець».

– У зв‘язку з російською агресією ми маємо робити додаткові запаси, щоб ми могли на должному рівні забезпечити всі лікарні кров‘ю та її компонентами, – каже директорка Чернігівського обласного центру крові Лілія Бузницька.

Для того, аби зібрати необхідну кількість крові працівники центру розмістили у соцмережах заклик про допомогу, і люди оперативно відгукнулися.

Чернігівському обласному центру переливання крові потрібні донори всіх груп, фото-1

Як кажуть у центрі, нині кожного для здавати свою кров приходить орієнтовно до 30 людей. Проте, аби зробити необхідні додаткові запаси, цієї кількості недостатньо. Потрібно хоча б 80 донорів на день. Сумарно це від 35 до 40 літрів крові.

Аби стати донором крові, не потрібно робити чогось особливого. Основне – це ваше бажання допомогти, кажуть у центрі. А далі умови залишаються не змінними: вік – від 18 років, наявність паспорту, не вживати алкогольних напоїв протягом 48 годин, напередодні донації та відсутність хронічних хвороб.

Чернігівський обласний центр крові знаходиться по вулиці Пирогова та працює з 8-ї до 13-ї години дня.

*  *  *

Приєднуйтесь у Viber та Telegram до спільноти "Чернігівський Фонтан", де тільки найактульніші новини та історії нашого міста.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW