Жодна не зіпсувалася: попри перебої з електрикою на Чернігівщині вакцини зберігаються належним чином



На Чернігівщині попри перебої електропостачання вакцини зберігаються належним чином. Про це повідомила головна координаторка з вакцинальної кампанії в області Романа Сопотницька.

— Жодна вакцина не зіпсувалася, незважаючи на часті відключення світла. Всі препарати зберігають у холодильниках при дотриманні холодового ланцюга, — наголосила Романа Сопотницька.

Загалом на Чернігівщині працюють 76 пунктів щеплень для вакцинації населення проти COVID-19, більшість мають можливість резервного живлення від генераторів.

— За умови вимкнення світла на тривалий час, вакцини з пунктів щеплення без генераторів переміщують на тимчасове зберігання до найближчих медзакладів, що забезпечені генераторами, — повідомила координаторка.

Також вона акцентувала, що в області всі заклади охорони здоров’я зберігають вакцину, дотримуючись «Алгоритму дій з управління вакцинацією щодо дотримання вимог «холодового ланцюга» при використанні вакцин в умовах потенційних перебоїв з електропостачанням». Його підготовлено Центром громадського здоров’я МОЗ України спільно з Бюро ВООЗ в Україні та Дитячим Фондом ООН (ЮНІСЕФ) в Україні.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW