Чернігівські депутати закликали заборонити УПЦ МП



Сьогодні, 30 листопада, на 24-й сесії Чернігівської міської ради VIII скликання депутати прийняли звернення до Верховної Ради з пропозицією заборонити РПЦ МП та всі її структурні підрозділи на території України.

Відповідну пропозицію внесла у порядок денний депутатка Ірина Соломаха:

-У зв’язку з загальною ситуацією у державі, вношу проект звернення Чернігівської міської ради щодо негайної заборони в Україні Російської православної церкви, її структурних підрозділів і залежних від неї організацій, - пояснила пані Ірина. – Московська церква зобов’язана відкрити своє правдиве ім’я. Я хочу, щоб всі депутати зрозуміли: без загальної підтримки міських, районних, обласних рад, Верховна Рада під час війни не зможе внести правки до необхідних законів й буде відбуватися далі те, що відбувалося. Наша слабохарактерність до початку війни, дозволила відбуватися цим процесам. Ми зараз маємо приймати чіткі, жорсткі рішення, згідно з ситуацією.

У своєму виступі міський голова Владислав Атрошенко підкреслив, що подібне звернення не є наступом на свободу віросповідання:

-Не можу не погодитися з суттю цієї пропозиції. Не може бути представництва будь-яких релігійних організацій тієї країни, яка вбиває наших громадян. Це не є наступом на віру. Віра у Господа – це святе. Відношення кожної людини до віри та Бога – цього точно ніхто не чіпає, - підкреслив мер Чернігова.

З присутніх на сесії 30 депутатів, це рішення підтримали 24 людини. Отже звернення було прийнято.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW