В Укренерго розповіли про стан енергосистеми та назвали обсяг дефіциту



Станом на ранок 30 листопада виробники електроенергії забезпечують більше ніж 70% споживання електроенергії в країні.

Про це повідомляє пресслужба «Укренерго».

Станом на 11-ту годину ранку виробники електроенергії забезпечують 73% електроспоживання в Україні, а дефіцит потужності складає 27%. Потужність генерації поступово зростає, що дозволить дещо зменшити дефіцит в енергосистемі.

«До всіх операторів системи розподілу (обленерго) доведені ліміти споживання по кожній області. Перевищення лімітів споживання призводить до необхідності застосування аварійних відключень для уникнення перевантаження мереж та забезпечення балансу в енергосистемі», – повідомляють в Укренерго.

На підприємстві зазначають, що загальний дефіцит в енергосистемі – це наслідок семи хвиль ракетних ударів росіян по енергетичній інфраструктурі країни.

Ощадливе використання електроенергії дозволить менше застосовувати обмеження, спрямовані на попередження аварій, а також дасть змогу енергетикам зосередитися на ремонтах пошкоджених об’єктів, які ускладнюються з кожною наступною ракетною атакою.

Нагадаємо, у Чернігові та області продовжують діяти графік обмеження споживання електроенергії «три через шість», тобто світло вимикають на шість годин, вмикають на три.

До переліку адрес, які входять до трьох груп відключень електроенергії, внесли додаткову кількість споживачів, яка була у двох групах графіку «чотири через чотири».

Перелік адрес доступний за посиланням.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW