Півсотні парків та скверів столиці посипатимуть гранітною крихтою замість солі



У кожному районі Києва визначено п’ять парків або скверів, де буде впроваджено пілотний проєкт із застосування гранітної крихти для боротьби із ожеледицею. Такий спосіб є більш екологічним, ніж використання технічної солі.

Про це повідомив начальник Управління екології та природних ресурсів КМДА Олександр Возний.

Список парків, де буде використана крихта, опублікували на сайті КМДА.

Ми ретельно дослідили питання, як екологічно та недорого забезпечити антиожеледну безпеку в наших парках та скверах, і вирішили провести експеримент із використанням гранітної крихти. Цей підхід має багато переваг і заслужено користується популярністю в багатьох країнах світу, зокрема в Німеччині, Австрії та країнах Скандинавії. Наразі в кожному районі Києва виділено п’ять парків або скверів, де цього року проведемо експеримент із застосуванням гранітної крихти замість технічної солі», – зазначив Олександр Возний.

Заначається, що серед переваг використання гранітної крихти:

екологічність. Технічна сіль та інші протиожеледні реагенти погано впливають на рослини та можуть бути шкідливими для тварин, у той час як крихта – безпечна;

А також повторне використання. Використану гранітну крихту можна буде застосовувати і наступної зими, дещо поповнивши запаси.

Раніше ми розповідали, що Віталій Кличко розповів про роботу "Пунктів незламності". 

Також писали, що цього тидня у Києві суттєво погіршиться погода - температура опуститься до -2°C вдень і -5°C вночі.

44.ua у Телеграм: термінові, актуальні, превірені новини столиці та України для тих, хто цінує свій час



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW