Ми створюємо систему, що зупинить агресію рф і гарантуватиме світу тривалу безпеку - Зеленський



Ми крок за кроком створюємо систему, яка зупинить агресію росії, демонтує її наслідки і гарантуватиме довготривалу безпеку – безпеку Україні та світу.

Про це у своєму зверненні заявив Президент Володимир Зеленський, передає кореспондент Укрінформу.

«Українці пройшли через геноцид, і сьогодні ми робимо все можливе і неможливе, щоб зупинити нову геноцидну політику росії. Нову, але таку схожу на ту, яка вбила мільйони людей у 20-му столітті. І ми не просто відбиваємося від агресії. Ми крок за кроком створюємо систему, яка зупинить агресію, демонтує її наслідки й гарантуватиме довготривалу безпеку – безпеку Україні, усій Європі та світу», - заявив Зеленський.

Він додав, що в Україні у суботу пройшов перший Міжнародний саміт із продовольчої безпеки, який був проведений у Києві разом з нашими партнерами. Саміт був проведений свідомо саме цими днями, коли ми вшановуємо пам'ять жертв Голодомору 1932-33 років, наголосив Президент.

За його словами, продовольча безпека – це один із ключових елементів глобальної стабільності і це те, у чому лідерська роль України проявляється найочевидніше.

За інформацією глави Української держави, завдяки нашій експортній зерновій ініціативі з трьох чорноморських портів Україна відправила на світовий ринок близько 12 мільйонів тонн продовольства у 40 країн світу.

«Із цього обсягу – більше 2,5 млн тонн – країнам, у яких не просто дефіцит продовольства, а жорстка криза. У рамках продовольчої програми ООН ми допомогли країнам, у яких люди буквально голодують, або на межі голоду. Це, зокрема, Ефіопія, Ємен також ми допомагали Сомалі і Афганістану. І це тільки початок», - уточнив Президент.

Зеленський нагадав, що у суботу було офіційно оголошено старт нової гуманітарної ініціативи - Grain from Ukraine.

«І вже маємо домовленості з багатьма партнерами про спільну роботу «Зерно з України». Євросоюз, США, Британія, Франція, Німеччина, Японія, Катар, Канада, Норвегія, Нідерланди, Фінляндія, Бельгія, Литва, Чехія, Італія, Австрія, Іспанія, Швеція, Словенія, та інші - наш саміт з продовольчої безпеки підтримали понад 20 держав», - заявив він.

Зеленський поінформував, що зальна сума, яку було акумульовано для Grain From Ukraine, становить уже майже 150 млн доларів. «Робота продовжується. Готуємо до 60 кораблів», - заявив Президент та підкреслив, що українську агропродукцію не просто відправляють тим країнам, які найбільше страждають від продовольчої кризи: «ми підтверджуємо, що ніколи більше голод не має використовуватись як зброя».

Зеленський зазначив, що якби не українське продовольство, «не наше спільне з партнерами лідерство, то соціальну стабільність у таких регіонах, як північ Африки, або Близький Схід, не вдалося би втримати».

«Саме цього хотіла рф – повинні і можемо цього не допустити», - резюмував він.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW