Європарламент проголосував за невизнання російських паспортів, виданих на окупованих територіях



Європарламент проголосував за невизнання російських паспортів, виданих на окупованих територіях України та Грузії.

Про це пише УНН з посиланням на повідомлення євроінституці.

"Європарламент схвалив рішення не приймати паспорти та інші проїзні документи, видані росією у незаконно окупованих регіонах України та Грузії, - йдеться у повідомленні. - Неприйняття цих російських паспортів застосовуватиметься, коли хтось проситиме візу для в'їзду до ЄС або коли вони перетинатимуть зовнішні кордони ЄС".

Це рішення підтримав 531 європарламентарій, 7 "проти" та 34 тих, хто утримався.

Згідно з пропозицією, Єврокомісія має проконсультуватися з країнами-членами ЄС та скласти список російських проїзних документів, зокрема паспортів, які не повинні прийматись. 

"Проте ті, хто рятується від конфлікту в Україні, як і раніше, зможуть в'їхати до ЄС з гуманітарних міркувань", - вказали у Європарлменті.

Після того, як рішення також буде офіційно ухвалене Радою ЄС та опубліковано в Офіційному журналі ЄС, воно набуде чинності наступного дня після публікації.

Нагадаємо, на території Донецької області діє лише чотири точки, де можна подати документи на отримання російського паспорту. Причому в Маріуполі це зробити взагалі неможливо – треба їхати в Мангуш. Вочевидь, окупанти бояться місцевого населення досі і не вважають Маріуполь настільки небезпечним містом, щоб там відкривати пункти видачі паспортів.

Читайте також: Псевдоанексія. Чотири ознаки того, що росія продовжує вважати Маріуполь – українським містом



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW