Експрем’єру Британії Борису Джонсону присвоять звання Почесного громадянина Києва



Київська рада прийняла рішення присвоїти колишньому прем'єр-міністру Великої Британії Борису Джонсону звання Почесного громадянина Києва.

Про це повідомив міський голова Києва Віталій Кличко та назвав Джонсона великим другом України.

Досі не підписані на наш Telegram-канал «Головні новини Києва – 44.ua»? Скоріше долучайтесь та читайте!

Борис неодноразово відвідував українську столицю – і в мирний, і в найдраматичніший час нашої боротьби проти російського агресора. Джонсон робив і, я переконаний, надалі робитиме все можливе, щоб Великобританія та світові лідери надавали необхідну допомогу Україні. Дякуємо за підтримку! Чекаємо в Києві знову, аби вручити цю почесну нагороду! – заявив Кличко.

Борис Джонсон вів політику потужної підтримки України та декілька разів за час повномасштабного вторгнення відвідував Київ. Його останній візит відбувся в День Незалежності, 24 серпня.

Зазначимо, що звання почесного громадянина Києва надається за помітний внесок у соціально-економічний розвиток міста, збагачення національної, культурної та духовної спадщини або благодійну, гуманітарну чи громадянську діяльність. Пільги не перебачаються.

Раніше ми писали про те, що в Солом’янському районі столиці вулицю Пітерську перейменували на Лондонську - на честь столиці Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії.

Також розповідали, що  набережна у місті Васильків носитиме ім‘я прем’єр-міністра Британії Бориса Джонсона. У такий спосіб місцева влада прагне виразити подяку прем'єру за підтримку та допомогу Україні у боротьбі з ворогом.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW