Чи чекати українцям вихідні на Новий рік та Різдво



Найбільше вихідних в році в Україні традиційно могло бути в грудні та січні – період новорічно-різдвяних свят.

Свято Нового року 2023, 1 січня, випадає на неділю. Отже наступний день, понеділок, 2 січня, мав би бути вихідним днем. Така сама ситуація і з Різдвом Христовим – 25 грудня випадає на суботу, а 7 січня на неділю. Тому наступний понеділок після цих днів мав би бути вихідним.

Утім, через російську агресію усі додаткові вихідні, починаючи з 8 березня, скасовані.  

Рішення Верховна Рада затвердила ще в березні, ухваливши відповідний закон. Він скасовує вихідні на державні свята, їхнє перенесення, якщо свято припадає на робочий день. Також не передбачає скорочення робочого дня на 1 год. в день, що передує святу.

Востаннє парламент продовжив воєнний стан та термін мобілізації 16 листопада ще на 90 днів – до 19 лютого 2023 року. Таким чином, додаткових вихідних не буде щонайменше до лютого.

Звісно, ці нормативи стосуються працівників державних підприємств та установ. Керівники приватних компаній можуть встановлювати свої графіки відпочинку й роботи персоналу. 

Погода в Україні на різдвяно-новорічні свята буде такою ж, як і торік – без великих морозів, малосніжна, здебільшого тепла, з дощами, повідомив народний синоптик Станіслав Щедрін.

Загалом цьогорічна зима не повинна бути занадто холодною. Сильних морозів не буде, як минулої та позаминулої зими, сказав він.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW