СБУ викрила у Кривому Розі шахрая, який від імені Олександра Вілкула збирав гроші для Тероборони, - ФОТО



Служба безпеки ліквідувала шахрайську схему на Дніпропетровщині. Під виглядом збору благодійної допомоги для ЗСУ зловмисники розкрадали гроші місцевих мешканців.

Про це повідомляє Служба безпеки України

Щоб замаскувати злочинні дії, шахраї називали організатором «проєкту» керівництво військово-цивільної адміністрації Кривого Рогу.

Для реалізації оборудки її організатор створив фейковий Телеграм-акаунт Олександра Вілкула, з якого «розганяв» повідомлення щодо псевдозаходу.

Таким чином зловмисник намагався від імені Олександра Вілкула ошукати українських громадян на сотні тисяч гривень.

Встановлено, що незаконну діяльність організував уродженець Херсонщини, який на початку повномасштабного вторгнення прибув до Дніпропетровської області. Там він вирішив «розкрутити» аферу.

Для цього верифікував фейковий акаунт Олександра Вілкула та наповнив його даними з реального Телеграм-каналу.

Наприкінці вересня шахрай розмістив там інформацію про відкриття банківського рахунку та збір коштів начебто на потреби підрозділів Тероборони.

Посилання на донат закріпив у «шапці» профілю.

Втім, завдяки швидкій реакції СБУ, він не зміг розгорнути свою шахрайську схему «на повну».

Під час обшуків за місцем проживання зловмисника правоохоронці виявили мобільний телефон і банківську картку із доказами злочинних дій.

Наразі фігуранту повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

Заходи з викриття правопорушення проводили співробітники СБУ Дніпропетровської області спільно з Національною поліцією за процесуального керівництва органів прокуратури.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW