Які вулиці у Чернівцях планують ремонтувати у 2023 році



22 листопада заступник Чернівецького міського голови Василь Зазуляк розповів, які дороги у місті ремонтують зараз, а до яких черга дійде вже наступного року. 

Вчора на брифінгу заступник міського голови Василь Зазуляк розповідав про ситуацію з ремонтом доріг та тротуарів у Чернівцях. Є вулиці, які планують завершити до кінця 2022 року. Про це читайте у нашому попередньому матеріалі:

Які дороги та тротуари у Чернівцях ще не доремонтували і чому

А є проєкти, які планують почати або продовжити вже наступного року.

Отже, що планують ремонтувати наступного року?

Наступного року є плани в рамках поточного ремонту зробити ще 40% вулиці Полєтаєва.

Ще не здали в експлуатацію вулицю Хотинську. І в 2022 році це, скоріш за все, не станеться, оскільки є проблеми з підрядником та проєктом, до якого внесли багато змін. Зокрема є питання до покриття, люків, висоти опор. Василь Зазуляк розказав, що по цій дорозі підряднику вже встигли заплатити близько 200 млн грн по факту виконання робіт. Але це не повна сума, оскільки вартість робіт зросла через коригування проєкту.

На майбутнє розпочали проєктування низки вулиць. Найближчим часом будуть оголошені тендери по вулицях Кармелюка (від Буковинської до Лук’яна Кобилиці) та Щербанюка (від Головної до Небесної Сотні).

Наступного року планують продовжити ремонт по вулиці Полєтаєва,Південно-Кільцевій, Учительській та Комарова (від Героїв Майдану до паркового проїзду).

Будуть повторно оголошувати тендер по вулиці Руській (від моста до Січових Стрільців).

Практично завершена проєктна документація по вулиці Кочубея.

Планують ремонтувати вулицю Заньковецької. Вона невелика, але досить складна. Планується, що вона буде пішохідною. Завдання проєктувальників - не тільки змінити бруківку, а й заховати у землю дроти.

І ще близько десятка проєктів будуть виходити з експертиз, - каже заступник.

Що стосується вулиці Головної, то вона досить довга і використовується часто як транзитна. Її, скоріш за все, будуть ремонтувати вже після війни. У міськраді сподіваються, що тоді зможуть розраховувати на допомогу держави. Зараз завдання міста - спроєктувати її якісно.

Планується у майбутньому в новій частині міста стелити асфальт, а в старій зберегти бруківку. Тільки базальтову використовувати на другорядних вулицях, а на центральних стелити міцнішу, гранітну.

Яка конкретно сума знадобиться на майбутні ремонти, поки невідомо. Бюджет наступного року розглядатимуть депутати міськради на сесії. Усе залежатиме від того, які вони вноситимуть пропозиції, і чи не з'являться нові, більш необхідні витрати.

Слідкуйте за нашими оновленнями у Viber (новини Чернівців)



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW