Мешканці на Красносільського, 73 страждають від нестачі води: як вирішити проблему



З таким тиском води вдома живе чернігівець Валерій Петрович та його сусіди - загалом, чотирнадцять квартир на Красносільського, 73. Каже, ввечері та зранку, коли всі повертаються, чи, навпаки, збираються на роботу, з крану тече лише тоненька цівка. Тоді ні попрати, ні помитися не можна взагалі, повідомляє телеканал «Новий Чернігів».

Для людей це питання тягнеться, ще відколи вони заселялися в щойно зведений будинок, адже третю чергу - два їхні під’їзди, при будівництві під’єднали до трубопроводу малого тиску. У 2012-му «Чернігівводоканал» після узгодження тоді ще з ЖЕКом, вирішили проблему, під’єднавшись до мереж будинку на Красносільського, 79, через який від котельні проходить водопровід підвищеного тиску.

Коли буде відбудовано знищену російськими загарбниками насосну станцію і в повній мірі відновлено водопостачання приватному сектору та 73-му будинку невідомо, однак це не рік і, навіть, не два. І на сьогодні на комунальному підприємстві бачать два шляхи розв’язання питання.

Проти того, щоби поновити водопостачання, як і раніше, через 79-ий будинок, просто повернувши кран, - голова цього ОСББ Лариса Ревенок. Каже, таким чином захищає інтереси своїх мешканців.

Мешканці на Красносільського, 73 страждають від нестачі води: як вирішити проблему, фото-1

За словами представника водоканалу, труба прокладена 10 років тому і, згідно з гарантією виробника, має прослужити ще 40, до сьогодні жодних аварій не було і стан мереж хороший. Якщо є скарги на те, як вона прокладена, її можна перенести всередині будинку. Питання обліку води згодом зі встановленням тут комерційного приладу обліку теж стояти не буде.

Щодо прокладання нової труби, то враховуючи колосальні збитки, завдані рф під час активних бойових дій, ні в «Чернігівводоканалу», ні в міста вільних коштів немає - і так від’ємний бюджет максимально спрямовується на відновлення пошкодженої інфраструктури. Орієнтовно 200 тисяч гривень, в які обійдеться водогін, це чимала сума, яку треба звідкись забрати і фактично витратити на те, без чого можна обійтися, каже Ігор Грищенко. Для жителів 73-го будинку навіть вартість проєкту, не кажучи вже про самі роботи, непідйомна.

Поки ж, як зазначила очільниця ОСББ, спільно з мешканцями це питання не обговорювалося.

Додамо, що ці два будинки на Красносільського не єдині з таким підключенням, подібних у місті сотні і рішення по них ухвалювалися десятки років тому.

*  *  *

Приєднуйтесь у Viber та Telegram до спільноти "Чернігівський Фонтан", де тільки найактульніші новини та історії нашого міста.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW