На Донецькому напрямку ворог намагається здобути тактичну перевагу – Маляр



На півдні ворог знизив інтенсивність бойових дій, хоча й обстрілює Херсон, однак активізувався на сході.

Найбільш складна ситуація зберігається на Донецькому напрямку, де російські загарбники намагаються здобути тактичну перевагу.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

"Логіка дуже проста – якщо ворог відводить свої війська з певної території, то десь в іншому місці він буде очевидно заводити. Тому так, це було прогнозовано, що будуть обстріли Херсона. Ворог намагається влучити саме в те, що для нас найбільш емоційно цінне. Разом із тим, нас цим не залякати. ЗСУ, попри десятки атак за день, які, до речі, на сході видбуваються, дуже стійко і мужньо стоять. На півдні можна говорити про певне зниження інтенсивності, тому що там з певної території ворог вивів свої війська. Він укріплює нові рубежі, але зараз там інтенсивність знижена. Натомість на сході інтенсивність бойових дій не знижується, і в зв’язку з тим, що звільнення Херсона спричинило падіння мотивації російських бійців, російська армія буде шукати будь-яку ціль, яка зможе дати їм бодай маленьку тактичну якщо не перемогу, то щось позитивне для їхнього війська. Очевидно, вони обирають для себе Донецький напрямок", - наголосила Маляр.

Вона нагадала, що днями інтенсивність атак та обстрілів на сході обраховувалася сотнями щодоби. Водночас на Луганщині Сили оборони продовжуються звільняти території України.

Отримуйте добірку найважливіших новин за день у нашій Viber спільноті



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW