Мешканцям Києва повернуть 75% коштів від вартості генератора: як оформити та повернути гроші



Наразі ситуація з електропостачанням у Києві контрольована, але місто готується до тривалих відключень. Крім того, Київська міська рада компенсує киянам 75% від вартості генератора.

Про це в етері розповіла депутатка Київської міської ради Ксенія Семенова.

Досі не підписані на наш Telegram-канал «Головні новини Києва – 44.ua»? Скоріше долучайтесь та читайте!

Скоріш за все, будуть нові ракетні атаки з огляду на ті дії, які російська федерація зараз виконує. Можливо, будуть довші відключення електроенергії. Влада міста до цього готується. До цього закликаю і киян також, - розповіла депутатка.

Ксенія Семенова наголосила, що, в першу чергу, місто вже забезпечило електрогенераторами критичні об'єкти: лікарні, систему центрального водопостачання, бювети.

Київрада прийняла окрему міську цільову програму для ОСББ та ЖБК, яка дозволяє компенсувати з міського бюджету 75% вартості генератора для багатоквартирного будинку. Вже можна закуповувати ці генератори, вже можна звертатися до районної державної адміністрації за компенсацією. Ці дії дозволять забезпечити водопостачання та обігрів в багатоповерхових будинках. Для комунальних компаній, обслуговуючих будинки, ми ще раніше виділили по 50 млн грн на район для закупівлі генераторів, - підкреслила депутатка.

Ксенія Семенова також поділилася інформацією стосовно роботи електротранспорту.

Київський метрополітен заживлений від окремої лінії електропередачі, але це не гарантує нам, що росія не потрапить в цю лінію. Деякі тролейбусні маршрути зараз замінені на автобусні. І в Києві є ще додаткові автобуси, якими можна провести заміну, - розповіла депутатка.

Наостанок Ксенія Семенова підкреслила, що можлива зупинка метро буде дещо відчутною в місті Києві.

Також ми раніше писали про те, що з 2 листопада, на всіх тролейбусних маршрутах Києва курсуватимуть автобуси. Про це заявив голова Києва Віталій Кличко.

Крім того, повідомляли, що Київ почав отримувати від партнерів новітні системи ППО, тому столиця стає добре захищеною, тому ймовірність повного відключення світла у столиці дуже мала.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW