Реєстр колаборантів оновлюють – щонайменше сотня із них на Київщині



НАЗК передала до Служби безпеки України справи стосовно 500 колаборантів, дії яких призвели до непоправних наслідків під час війни. Значна кількість з них вже є в реєстрі руху «Чесно».

За запитом «Київська область» зазначається 86 осіб.  

Завдяки зверненням громадян цей список буде розширено – від початку повномасштабного вторгнення НАЗК отримало понад 1000 повідомлень про осіб, які підозрюються у держзраді на території країни.

 Серед колаборантів, яких включено до бази даних НАЗК державні службовці різних рівнів,  депутати місцевих рад та посадові особи місцевого самоврядування, правоохоронці, керівники державних та комунальних підприємств, установ та організацій, приватні особи.

У Київській області до списку колаборантів потрапили Прем’єр-міністр при Януковичі Микола Азаров та колишні регіонали Юрій Бойко і Олена Бондаренко, а з ними – сам Віктор Янукович, політтехнолог «Партії Шарія» Анне Бикова-Голембіовська, засновник видання Страна.юа Ігор Гужва.

Також у списку – ексдиректорка столичного ліцею Алла Душкіна, яка передавала у лютому інформацію ворогу про ЗСУ, блогерка Тетяна Монтян, яка на радбезі ООН за ініціативи РФ заявляла, що «Україна вбиває мирних жителів Донбасу», колишня ведуча шоу «Підйом» та співачка «ВІА Гри» Анна Сєдокова, що співпрацює з російськими медіа та ні разу не засудила російське вторгнення, також у списку художня керівниця Київського Драматичного театру «Браво» Любов Тітаренко, яка виступала на телемості каналу Росія-1 та заперечувала російську агресію проти України в той самий час, коли на Київщині в окупації страждали люди.

Джерело



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW