"Україна оборонялася, у всьому винна росія": у США зробили рішучу заяву з приводу падіння ракет у Польщі під час ракетного обстрілу України



Ракета, яка впала ввечері 16 листопада на території Польщі, була, найімовірніше, результатом роботи української ППО. Але в кінцевому підсумку повну відповідальність несе росія.

Як йдеться у заяві прес-секретаря Ради національної безпеки Едрієнн Вотсон на сайті Білого дому, Вашингтон повністю довіряє розслідуванню обставин події польських правоохоронців, пише УНІАН.

"Ми не побачили нічого, що суперечило б попередній оцінці президента Дуди про те, що цей вибух, найімовірніше, був результатом ракети української ППО, яка, на жаль, приземлилася в Польщі. Ми продовжуватимемо прозоро оцінювати та ділитися будь-якою новою інформацією, коли вона надійде. Ми також продовжимо підтримувати тісний контакт з українцями з приводу будь-якої інформації, яка у них є, щоб доповнити картину", - повідомила Уотсон.

Повну відповідальність за подію США покладають на росію.

"Проте, якими б не були остаточні висновки, ясно, що врешті відповідальність за цей трагічний інцидент несе росія, яка обстріляла Україну ракетами, спеціально призначеними для ураження цивільної інфраструктури. Україна мала і має право на самооборону", - підкреслили в США.

США ще раз висловлюють солідарність з народом України і приносять співчуття у зв'язку з втратами, які українці зазнали в результаті російських варварських ударів

Вчора ввечері, 15 Листопада, польські ЗМІ повідомили про вибухи на фермі в Люблінському воєводстві за 8 км від України та двох загиблих. На місце інциденту прибули військові та правоохоронці. Агентство AP з посиланням на джерела в американській розвідці писало про падіння російських ракет на території Польщі.

Падіння ракет відбулося на тлі найбільшого масованого удару росії по Україні. Під вогонь ворога, зокрема, потрапила і Львівська область, яка межує з Польщею.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW