Пекін виступив проти виключення Росії з G20 та інших міжнародних форматів



Пекін виступив проти виключення Росії з G20 та інших міжнародних форматів, фото-1

Китай виступає проти вилучення Росії з “групи двадцяти” та інших міжнародних майданчиків, заявив на Балі глава МЗС КНР Ван І, повідомляє Дейком.

“Дуже раді, що ви особисто берете участь у саміті “двадцятки”, представляєте Росію на саміті, це дуже славна місія. Ми підтримуємо гідну роль Росії в рамках “двадцятки” та інших міжнародних майданчиків, і вважаємо, що ніхто не має права відібрати раціональне право Росії на участь у рамках багатосторонніх форматів”, – сказав Ван І, відкриваючи двосторонню зустріч із міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим на полях саміту G20.

Ван І зазначив, що має намір обговорити з російським колегою “питання, що становлять взаємний інтерес, а також співпрацю щодо збереження стійкої динаміки двосторонніх відносин”.

Нагадаємо що:

Глава МЗС Росії Сергій Лавров прибув на місце проведення засідання саміту Групи двадцяти (G20) на острові Балі Індонезії.

“Сергій Лавров прибув на засідання 20-ки”, – повідомила офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова у своєму телеграм-каналі.

“Але знову всі чекають на Байдена”, – додала Захарова.

Москві невідомо про те, що США готують переговори щодо України, заявив глава МЗС РФ Сергій Лавров.

“Щодо повідомлень про те, що американці переговори готують: ці чутки постійно спливають і з таким самим успіхом потім зникають, ми на це вже не реагуємо”, – сказав Лавров на прес-конференції у вівторок.

“Ми хочемо побачити конкретні свідчення того, що Захід серйозно зацікавлений у дисциплінуванні Зеленського та поясненні йому, що так продовжуватися не може, що це не на користь українського народу”, – додав він.

Він зазначив, що 20-хвилинний виступ президента України Володимира Зеленського на саміті “Групи двадцяти”, який транслювався у записі, свідчить про те, що “ніяких західних рад він поки не слухає”.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW