Ворог завдав ударів по містам України: подробиці про масштабну тривогу



ХАРКІВ ТА РІВНЕ


Російські військові завдали ударів по Харкову. Місцеві мешканці повідомляють про зникнення електрики. Про це у своїй заяві сказав очільник Харківської ОВА Олега Синєгубова.

Харківський міський голова Ігор Терехов повідомив про часткове знеструмлення міста.

Після вибухів призупинена робота метрополітену у Харкові, про що повідомляють місцеві мешканці.

Оновлено 16:23. У Харкові та Рівному "прильоти" по об'єктах інфраструктури.

"Прильоти об'єкту критичної інфраструктури. Про постраждалих наразі інформації немає. Через пошкодження об'єкта є проблеми з енергопостачанням. Зупинено наземний електротранспорт, метро", - пише мер Харкова Ігор Терехов.

Також відомо про удари по критичній інфраструктурі Харкова Чугуївського району.

Енергетики та комунальники працюють на місцях.

Тим часом мер Рівного Олександр Третяк повідомив про удар по об'єкту критичної інфраструктури, деякі частини міста без електроенергії.

ЖИТОМИР

У Житомирі пролунали вибухи. За інформацією місцевих жителів, місто частково залишилося без води та світла. Поки що незрозуміло, чи був у місті "приліт". Однак голова Житомирської ОВА у своєму Telegram повідомив, що над територією області працює система ППО.

"В черговий раз наголошую на повній забороні на фото- та відеофіксацію роботи протиповітряної оборони та падіння уламків", - написав він.

КИЇВ

Окупанти обстріляли чергову багатоповерхівку у Печерському районі Києва. Про це повідомляє мер Києва Віталій Кличко у Telegram.

"Ще одне влучення у Печерському районі. Багатоповерхівка", - написав мер.

Таким чином кількість багатоповерхівок столиці, по яких вдарили сьогодні окупанти, збільшилася до трьох.

Оновлено 16:19. Через масовані удари Київ переходить на аварійні відключення світла.

Про таке повідомили в ДТЕК Київські електромережі.

16:30. Обстріл Києва: мешканців пошкоджених будинків можуть відселити

Начальник КМВА Сергій Попко вже перебуває на місці влучання. Інформація по жертвах уточнюється. Наразі ведуться пошуково-рятувальні роботи. Приймається рішення по відселенню мешканців.

КРИВИЙ РІГ ТА КРОПИВНИЦЬКИЙ

Також лунають вибухи у Кривому Розі та Кропивницькому . Офіційні джерела поки що не повідомляли більш детальної інформації про інцидент.

Мешканцям міст необхідно залишатися у укриттях. При цьому проводити фото- та відеозйомку місця надзвичайної події заборонено.

Оновлено 16:17. У Кривому розі повідомили про роботу ППО.

"Кривий Ріг. Завдяки ППО, поки все добре. Ще ракети в наш бік. Сидимо в укриттях", - пише керівник Криворізької військової адміністрації Олександр Вілкул.

Збиття ракети в Сумській області.

Оновлено 16:04. 

"Сумська область. Роменський район, працювало ППО, збито ракету. Перебувайте в укриттях до скасування повітряної тривоги! Є великий ризик повторних пусків", - інформує очільник Сумської області Дмитро Живицький.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW