Сили оборони продовжують заходи з деокупації населених пунктів на Херсонському напрямку, - ОК "Південь"



Обстановка в Таврійському операційному районі напружена, але контрольована. Ворог займає оборону вздовж лівого берегу річки ДНІПРО. Але й на правому тривають заходи протидії.

Про оперативну обстановку на півдні України станом на вечір 11 листопада 2022 повідомляє ОК "Південь".

Ворог після відходу з правого берега основних підрозділів здійснив підрив  АНТОНІВСЬКИХ мостів з метою ускладнення подальшого пересування наших військ.

Сили оборони продовжують заходи з деокупації населених пунктів на Херсонському напрямку. В ході успішних наступальних дій передові підрозділи наших військ дісталися правого берега Дніпра. Тривають заходи з виявлення та знищення противника в низці населених пунктів. Розпочато роботу й по обласному центру.

Тим часом ворог продовжує терор тилових регіонів і мирного населення.

Протягом дня з «Градів», «Ураганів» та важкої артилерії атаковано Мирівську і  Марганецьку громади Нікопольщини. Близько 70 снарядів випущено по населених пунктах та відкритих територіях. Поранення отримали 2 цивільні особи.

З Кінбурнської коси ворог бив "Градом" по Куцурубській громаді Миколаївщини. Без людських втрат.

Нашою авіацією двічі нанесено удар по скупченню техніки противника в Бериславському і Херсонському районах.

Ракетними та артилерійськими підрозділами виконано 34 вогневих завдання по районах зосередження живої сили та техніки ворога.

Підтверджені втрати ворога складають  25 рашистів, 3 самохідні крупнокаліберні гаубиці “Мста-С”, 6 одиниць автотехніки. Знищено склад ворожих боєприпасів в Каховському районі.

В результаті точних ударів Сил оборони по штабу російських окупаційних військ у населеному пункті Червоний Маяк Херсонської області понад 3️⃣0️⃣ окупантів загинуло, знищено 2 танки та 4 вантажівки.

В ворожому корабельному угрупованні в Чорному морі, що наразі складається з 21 корабля,  на бойовому чергуванні 2 надводних ракетоносії. Загальна кількість готових до застосування «Калібрів» - 16

"Ворог вочевидь налаштований продовжувати практику ракетних і дронових ударів, зокрема і по об’єктах критичної, енергетичної інфраструктури. Будьте уважними і свідомими, не нехтуйте правилами безпеки, ретельно перевіряйте інформацію, ставтеся до неї критично, а до обмежень в рамках воєнного стану – з розумінням. Дотримуйтеся встановленого порядку і алгоритмів дій за сигналами тривог, залишайте паніку ворогу та довіряйте Силам оборони", - йдеться у повідомленні військових.

Читайте також: За минулу добу підрозділи Сил оборони відбили атаки окупантів в районах 14 населених пунктів, - ВІДЕО.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW