Переселенців в Тернополі безкоштовно навчатимуть робітничим професіям



У Тернополі в вищому професійному училищі сфери послуг і туризму організували Освітній хаб для вимушених переселенців, яких навчатимуть робітничим професіям.

Координаторка Ірина Яремчук. Про це йдеться в матеріалі Суспільного.

Уже відбулося заняття для тих, хто вирішив опанувати професії візажиста та майстра манікюру. Його провела майстриня виробничого навчання училища сфери послуг і туризму Наталія Рімкевічіус.

"У нас є невеличка програма, яка складається з чотирьох тем і ми ознайомлюємо людей із професією візажиста. Я показала, як робити макіяж "smoky eyes". Після демонстрації учні можуть відпрацьовувати це на собі".

Є 28 професій, за якими внутрішньо переміщені особи можуть пройти навчання. 

Можна опанувати такі професії, як : майстер манікюру, візажист, перукар, кухар, пекар й інші професії. Уже 41 людина пройшла ці навчання і отримала сертифікат. Зараз відбувається другий набір і є можливість освоїти 4 професії в цьому закладі і ще 24 професії в інших навчальних закладах. Навчають основам робітничих професій безкоштовно.

Проєкт реалізовує громадська організація "Асоціація інноваційної та цифрової освіти" під час проєкту "Трамплін до рівності", що здійснюється Фондом ООН у галузі народонаселення, UNFPA у партнерстві з Офісом Віце-прем'єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України. Також проєкт реалізовують завдяки благодійній організації "Beetroot Academy" за фінансової підтримки Швеції.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW