Ворог 4 рази атакував наші позиції армійською авіацією, у відповідь отримав 11 наших ударів по системах ППО і районах зосередження сил та техніки, - ОК "Південь"



Ситуація у Південнобузькому операційному районі суттєвих змін не зазнала. Протягом бойового дня, противник продовжував зосереджувати свої зусилля на утриманні зайнятих рубежів, з яких вів вогонь по наших позиціях, застосовуючи реактивні системи залпового вогню, артилерію та міномети, а також авіацію.

Про оперативну обстановку на півдні України повідомляє ОК "Південь".

Тривали обстріли населених пунктів, прилеглих до лінії розмежування, зокрема звільнених у Бериславському районі Херсонщини, а також тилових регіонів, від Дніпропетровщини до Одеської області.

Із застосуванням авіації з напрямку Чорного моря ворог спрямував по узбережжю Одещини Х-31, яку випустив з літака Су-30. Силами протиповітряної оборони ракету знищено над морем.

По Нікопольському району по обіді ворог бив з реактивних систем залпового вогню та важкої артилерії по Червоногригорівській та Марганецькій громадах. Пошкоджено кілька господарчих споруд. Без людських втрат.

Ворог 4 рази атакував наші позиції армійською авіацією, у відповідь отримав 11 наших ударів по системах протиповітряної оборони і районах зосередження ворожих сил та техніки.

Ракетно-артилерійські підрозділи виконали  290 вогневих завдань. Встановлено, що ворог втратив 55 рашистів, 4 танки, зенітно-ракетний комплекс «Тор-М2», самохідну гаубицю «Акація», два міномети та 9 одиниць авто-бронетехніки. Знищено 2 склади ворожих боєприпасів неподалік Снігурівки й КострОмки. Решта втрат противника дорозвідуються.

В акваторії Чорного моря корабельне угруповання ворога складається з 8 кораблів, які укриваються вздовж південного узбережжя Криму. Носії крилатих ракет – в пунктах базування. На бойовому чергуванні – жодного не зафіксовано.

Ворог продовжує застосовувати ракети різних систем, ударні дрони та інші засоби вогневого ураження по об’єктах критичної інфраструктури та по прилеглих до лінії фронту територіальних громадах. Тимчасове зниження ворожої активності – не привід розслаблятися. Слід пам’ятати, що війна триває, ворог підступний, а загрози – актуальні.

"Не наражайте себе на небезпеку та будьте завжди напоготові оперативно відреагувати на сигнал повітряної тривоги.

Все буде Україна! І ми ще на крок ближче до Перемоги!", - йдеться у зверненні військових.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW