Русифікація української освіти: в Ізюмі виявили секретні документи загарбників



В Ізюмі Харківської області правоохоронці виявили секретні документи, за якими загарбники планували впроваджувати російську освіту на тимчасово захоплених територіях.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

«Прокурори Харківської обласної прокуратури отримали чергові докази спроби впровадити російську освіту на Харківщині. У так званому відділі освіти, що був сформований в Ізюмі під час окупації міста, правоохоронці вилучили папку з секретними документами, у яких зазначено, як мала проходити «розбудова» російської освіти на Харківщині», - ідеться у повідомленні.

Серед документів – «материалы к совещанию по вопросам поддержки и развития систем образования Харьковской области». Одним з кураторів цього процесу було «Министерство просвещения российской федерации».

Загарбники мали за мету видати учням російські атестати про закінчення 11 класів. В одному з документів наголошено, що «Минпросвещения надо ускорять по печати аттестатов на базе Белгородской области».

Також серед планів було запрошення до регіону викладачів з рф — особливий акцент мав бути на «историках и литераторах» з метою запровадження «патриотического воспитания».

В одному з документів зазначено, що діти мають орієнтуватися виключно на заклади вищої освіти у Бєлгородській області.

Крім того, «1-2 особо отличившихся детей» росіяни планували відправити до табору в тимчасово окупованому Криму, а учнів 7-9 класів — до Бєлгорода. Під прикриттям «турботи та відпочинку» планувалася російська пропаганда для дітей.

Отримуйте добірку найважливіших новин за день у нашій Viber спільноті.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW