Тимчасово окупований Херсон покинули майже 80% жителів



До повномасштабного вторгнення росії в Україну у Херсонській територіальній громаді було близько 320 тисяч жителів. За поверхневими оцінками, зараз там лишилось 60-70 тисяч місцевих.

Про це повідомив координатор штабу "Херсонський хаб" Роман Головня в ефірі телемарафону.

Він вважає, у окупаційної влади головне — налаштувати місцевих жителів проти власних збройних сил. Всі інформаційні потоки направляють на те, що українські війська уражатимуть мирні будівлі, планують підірвати ГЕС, ядерна зброя тощо.

"Окупанти роблять певні вкиди для внутрішнього російського споживача, що вони “піклуються” про мирне населення і намагаються максимальну кількість переправити на лівий берег. Ті, хто хотів, уже покинули Херсон і переїхали на лівобережжя або на підконтрольну територію. Тому ці заклики в основному відбуваються "впусту", - сказав Головеня.

Гуманітарна ситуація у Херсоні вкрай складна.

"Завезти сьогодні харчові продукти, будь-яку іншу гуманітарну допомогу, медикаменти, з підконтрольної території — нереально. Вони все заблокували. Самі фактично не здійснюють будь-якого постачання, тим паче гуманітарного забезпечення населення. Херсонці залишені сам на сам, і самі виживають тими силами, як можуть", — розповів Роман Головня

Сьогодні в зведенні Геншабу було повідомлено, що російські окупаційні війська продовжують насильницьку евакуацію населення з тимчасово зайнятих територій Херсонської області. Так званій “евакуації” підлягає населення правого берега річки Дніпро, а також 15-кілометрової зони лівобережжя. За наявною інформацією, з населеного пункту Заводівка, місцевих жителів вивозять на тимчасово окуповану територію АР Крим, з подальшим переселенням на територію російської федерації.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW