Буковинський фрагмент стане частиною вишитої мапи України



Чернівецька область взяла участь у Всеукраїнському проєкті від Ради молодих вчених при Міністерстві освіти і науки України «Наукою вишиваємо Україну». 

Метою проєкту є створення молодими науковцями вишитої мапи України, яка символізуватиме єдність та науковий потенціал. Про це повідомляє Департамент освіти і науки Чернівецької обласної військової адміністрації.

Оксана Сакрієр, директорка Департаменту освіти і науки ЧОВА та Яна Тихохід, начальниця управління науки та інновацій Департаменту також долучилися до вишивання однієї з найбільших карт Чернівецької області

«Шановні науковці, дорога молодь, колеги! Ми з Вами нащадки унікальної, багатовікової історії та культури. Українська мова та українські традиції – код нашої нації, її душа, міць та незламність. Давайте використаємо цей темний та найскладніший час для нашої країни як можливість її подальшого розвитку! Не зупиняймося, докладаємо всіх зусиль та рухаємося вперед до перемоги! Саме Ви, молоді науковці, маєте креативити і рухати науку до нових відкриттів. Тримаємо міцно стрій! Все буде Україна! Все буде Освіта!», – звернулася зі вступним словом Оксана Сакрієр, директор Департаменту.

Як зазначають організатори, Буковинський фрагмент стане частиною вишитої мапи України. На її виготовлення знадобилося 7 км ниток різних кольорів. З оздобленою рамою її розмір становитиме 3м х 5м. Після завершення роботи, мапу передадуть до Верховної Ради України.

Цікаво: кожну частину карти вишиватимуть відповідно до кольорових комбінацій та технологій, які притаманні кожному регіону України.

Вам також буде цікаво:

  • Укриття однієї зі шкіл Чернівців визнали найкреативнішим в області
  • Школи Чернівців можуть безкоштовно отримати тюльпани, нарциси, гіацинти та крокуси
  • 700 українців зможуть пройти безкоштовні IT-курси: як зареєструватися

Слідкуйте за нашими оновленнями у Viber (новини Чернівців)



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW