Долар по 50? Чого чекати українцям у 2023 році



Ситуація з доларом не така однозначна. На нього впливає ситуація на фронті та безпека. При цьому, курс у 2023 році може бути нижчим, ніж обіцяє уряд.

У проєкті бюджету на 2023 рік пояснювали, що наприкінці року курс може злетіти до 50 гривень. Потім цей прогноз змінили, зупинившись на позначці в 45,8 гривень за долар максимум. Про це повідомляє Обозреватель.

На найближчі 9 років уряд заклав не найоптимістичніший сценарій. Зробили це для того, щоб передбачити прибуток від імпортних мит. А реальний курс, на думку аналітика Олександра Паращія, може бути нижчим, ніж 40 гривень за долар.

Ситуація може змінюватися щодня. Майже все в прогнозах залежить від того, як розвиватиметься ситуація на фронті. Але якщо ми виходимо з припущення, що до кінця наступного року є можливість закінчити активну фазу війни, офіційний курс не зміниться. Усі інші курси прив'язані до офіційного... Але мені здається, що цілком реалістичним виглядає курс менше 40 грн/$", - вважає Паращій.

Який курс долара прогнозують у 2023 році:

  • на думку банків курс буде 43 гривні 23 копійки за долар;
  • підприємства вважають, що 41 гривня 93 копійки;
  • аналітики - 41 гривня 38 копійок.

Банкам найскладніше. Вони змушені обслуговувати валютні депозити, а отже, у них найвищі ризики. Також від курсу залежить повернення (або не повернення) валютних кредитів.

Дуже важливий і той факт, чи будуть приходити гроші на відновлення країни, чи буде підтримка всього світу. У разі репарацій гривня дуже сильно зміцниться.

Читайте також: Додати період навчання до страхового стажу для пенсії: кому можна.

В Україні можуть зникнути яйця: у чому проблема



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW