Зрадники Миколаївщини. ТОП затриманих агентів рф, - ФОТО



З початку повномасштабного вторгнення рф на територію України, на Миколаївщині мало не щотижня затримують навідників та зрадників, які співпрацювали з рф. За вісім місяці викрито чимало сепаратистів, чекаючих “руський мір” у Миколаєві. 

Редакція 0512. розповість лише малу частину зрадників, яких викрили. 

 Затримання директора КП

У п'ятницю, 21 жовтня, стало відомо про затримання директора КП “Миколаївська ритуальна служба” - Олександра Сагайдака. Підозрюваний надавав інформацію щодо загиблих та похованих на кладовищах Миколаєва військовослужбовців ЗС України із зазначенням персональних даних. Окрім цього він надсилав персональні відомості щодо співробітників Служби безпеки України, прокуратури, поліції.Також Сагайдак надав інформацію щодо розміщення захисних споруд, блокпостів, порядку їх проходження, шляхів можливого об’їзду, із зазначенням географічних координат і здійснював відеофіксацію певних захисних споруд Миколаєва з подальшою передачею файлів представнику рф. Наразі йому обрано запобіжний захід у вигляді двох місяців у СІЗО, 

Зрадники Миколаївщини. ТОП затриманих агентів рф,Зрадники Миколаївщини. ТОП затриманих агентів рф,

Затримання окружного прокурора

На Миколаївщині викрили керівника окружної прокуратури Миколаєва. Чоловік погодився на співпрацю, а в обмін на інформацію йому обіцяли роботу в органах прокуратури у разі захоплення Миколаївщини. 

Про це стало відомо ще у квітні від вже екс-Генеральної прокурорки Ірини Венедіктової:

"Цей, соромно сказати, прокурор виконував злочинні завдання представників держави-агресора. Прихильник "руського мира" систематично "зливав" ворогу відомості щодо кількості та місць утримання військовополонених збройних сил РФ, результатів обстрілів Миколаївщини. Також ділився із "Замовником" даними про загиблих військовослужбовців і цивільних та іншою інформацією, яка цікавила окупантів", —повідомила Ірина Венедіктова.

Згодом в СБУ розповіли подробиці. Щоб задокументувати зрадника, СБУ провела спецоперацію: через підставну особу передала йому імітовані списки загиблих військовослужбовців ЗСУ. Через декілька днів ці списки уже було зафіксовано у представника РФ, за яким також стежила СБУ. 

За наявними даними, він передавав інформацію про:

▪️оперативну обстановку у Миколаєві та області

▪️загиблих військових і цивільних осіб, полонених, місць їх утримання

▪️результати обстрілів Миколаєва, добові паролі на блокпостах області тощо

Затримання голови громади та депутата

Поліція та СБУ затримали голову ОТГ та депутата селищної ради Миколаївської області за підозрою у державній зраді

Оперативники управління стратегічних розслідувань в Миколаївській області Нацполіції та слідчі обласного управління СБУ встановили, що в березні 2022 року під час тимчасової окупації військами російської федерації одного з населених пунктів області представники місцевого самоврядування підтримували ворожі війська, заважали обороняти селище, внаслідок чого воно було окуповано.

В ході слідства правоохоронці встановили роль та дії кожного із фігурантів. Так, голова об’єднаної територіальної громади закликав мешканців не чинити опір ворожим військам, забороняв споруджувати блокпости біля в’їзду в населений пункт, а також організував розміщення ворога у школі.

Зрадники Миколаївщини. ТОП затриманих агентів рф,, Підозрювані в держзраді

Зрадники Миколаївщини. ТОП затриманих агентів рф,, Підозрювані в держзраді

Колишній депутат міської ради

Серед зрадників і екс-депутат. Він був агентом рф та готував концепцію “Миколаївської народної республіки”. За наявними даними, ворог пообіцяв агенту одну з керівних посад у псевдоутворенні, якщо їм вдасться захопити Миколаївську область. Тому фігурант не тільки готував «концепції», а й надавав інформацію про підрозділи ЗСУ на території обласного центру.

Як писав главком, підзорюваним виявився Сергій Шубін - викладач.  Додамо, що “засвітився” цей сепаратист ще давно. Працюючи в університеті, він заявляв студентам, що що ЛДНР не є визнаними терорганізаціями. Шубін зазначив, що "не розуміє", чому георгіївська стрічка заборонена в Україні і заявив студентам, що українська держава буде руйнуватися, а "першою посипеться західна Україна". Тоді адміністрація установи повідомила, що немає підстав для звільнення Шубіна та, що він може відновитися на роботу через суд. Пізніше йому оголосили догану. 

Зрадники Миколаївщини. ТОП затриманих агентів рф,
Підозрювані в держзрадіЗрадники Миколаївщини. ТОП затриманих агентів рф,
Підозрювані в держзраді

AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW