На Звягельщині поліцейські викрили двох братів у низці крадіжок



З поля в Ярунській громаді було викрадено майно місцевого фермера. Поліцейські встановили, що до правопорушення причетні двоє його односельців. З’ясувалось, що парубки вчинили ще низку крадіжок з обійсть жителів села. Нині триває досудове розслідування.

До поліції звернувся 53-річний житель району із заявою про крадіжку майна з його автомобіля «МАЗ» . Чоловік розповів, що його транспортний засіб знаходився у полі неподалік с. Кожушків. 20 жовтня увечері він залишив вантажівку з обладнанням на місці проведення сільськогосподарських робіт, а повернувшись наступного ранку, виявив, що викрадено майно.

З автомобіля зникли дві акумуляторні батареї, генератор, компресор, дизельне паливо та електрозварювальний пристрій. На місці події працювала слідчо-оперативна група Новоград-Волинського райвідділу поліції. Правоохоронці зібрали першочергові свідчення та з’ясували, що до крадіжки можуть бути причетні двоє місцевих жителів, віком 32 та 16 років. Поліцейські виявили за місцем проживання старшого з них ще й інше чуже майно, яке, як з’ясувалось, було викрадено з обійсть його односельців. Серед вилученого - сільськогосподарський реманент та електроінструменти.

Також поліцейські вилучили зі сховку, облаштованого неподалік автошляху, майно фермера. Один з акумуляторів знайшли на смітнику. Нині розпочато кримінальне провадження за ч. 4 ст. 185 (Крадіжка) КК України. Попередньо, хлопці причетні до ще кількох випадків викрадення чужого майна у селі, тож триває з’ясування всіх обставин, встановлення можливих спільників та ролі кожного з них у подіях.

Відомо, що старший з братів раніше був засуджений за незаконне заволодіння транспортним засобом. Законодавством таємне викрадення чужого майна (крадіжка), учинене в умовах воєнного стану, карається позбавленням волі на строк від 5 до 8 років.

Відділ комунікації поліції Житомирської області



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW