"Відключення світла": названо найпроблемніші та найекономніші області України



Тимчасові відключення світла в Україні переважно застосовуються в регіонах із традиційно найбільшим споживанням електроенергії. Це центральні області країни, включно з Києвом та Київською областю, а також західні регіони. Добровільного зниження споживання там часто мало. Водночас найкраще економлять Чернівецька, Хмельницька, Полтавська та Сумська області.

Як інформує "Obozrevatel", також відключення регулярно вводяться в регіонах, які страждають від російських атак, наприклад, на Харківщині, розповів голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький у ефірі національного телемарафону.

"Ми відчуваємо ефект від того, що споживачі намагаються знизити споживання електроенергії, та вдячні їм за свідоме ставлення до електроспоживання. Але, на жаль, добровільних обмежень поки що недостатньо. Тому ми були змушені застосувати обмеження для підприємств, а також громадян у певному обсязі", – сказав Кудрицький.

В "Укренерго" додали, що в країні через тотальну економію змістився пік енергоспоживання:

"Найбільший пік споживання 20 жовтня був не ввечері, як завжди, а о 10 годині ранку. Кияни в цей момент учора споживали стільки ж, як увечері попереднього дня, жителі Київської та Чернігівської області навіть більше – на 17% та 9% відповідно. Також пікове споживання значно збільшилось у Херсонській та Миколаївській областях".

Як Україна економить електрику

Як Україна економить електрику

У той же час, як заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, 20 жовтня загалом українці у вечірній час знизили споживання на 5,4% порівняно з попереднім днем. Особливо голова уряду наголосив на Чернівецькій, Хмельницькій, Полтавській та Сумській областях, де було найбільше зниження споживання.

Кудрицький також пояснив, що зараз енергетикам потрібен час на відновлення запасу електромереж. Поки тривають ремонти, споживачів обмежуватимуть. Особливо це актуально для регіонів із традиційно великим споживанням, а також найбільш постраждалих від останніх ракетних атак.

"Зараз одним із найдієвіших інструментів, який дозволить нам пройти цей опалювальний сезон, є економія електроенергії. В умовах тотального терору й атак на енергосистему нам усім потрібно знизити власний рівень комфорту й відмовитися від певних звичок щодо використання електроенергії у пікові вечірні години", – наголосив Кудрицький.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW