На тимчасо окуповану Луганщину прибули мобілізовані з місць позбавлення волі. Хроніка великої війни: 20 жовтня



Триває 239 доба героїчного протистояння Української нації російському широкомасштабному вторгненню.

Оперативна інформація від Генштабу ЗСУ станом на 6 годину ранку 20 жовтня

На тимчасо окуповану Луганщину прибули мобілізовані з місць позбавлення волі. Хроніка великої війни: 20 жовтня, фото-1

За добу підрозділи Сил оборони відбили атаки окупантів в районах населених пунктів Білогорівка Луганської області; Бахмут, Бахмутське, Кліщіївка, Красногорівка, Новомихайлівка, Невельське, Опитне та Мар’їнка Донецької області.

Протягом доби противник завдав 11 ракетних та 28 авіаційних ударів, здійснив понад 65 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

Ударів противника зазнали райони понад 25 населених пунктів. Це, зокрема, Бурштин Івано-Франківської області, Ладижин Вінницької області, Зеленодольськ Дніпропетровської області, Сіверськ, Слов’янськ і Терни на Донеччині, Значкове Запорізької області та Давидів Брід на Херсонщині. Для своїх злочинів окупанти використали крилаті, авіаційні та зенітні керовані ракети. Ворог запустив понад 10 безпілотних літальних апаратів іранського виробництва “Shahed-136”, понад половину яких - з території республіки білорусь.

На Волинському, Поліському та Сіверському напрямках обстановка без суттєвих змін.

На інших напрямках ворог здійснював обстріли:

  • На Слобожанському напрямку – з різнокаліберної артилерії, в районах населених пунктів Гоптівка, Гряниківка, Колодязне, Красне, Огірцеве та Стрілеча Харківської області;
  • На Куп’янському та Лиманському напрямках – зі ствольної та реактивної артилерії, в районах населених пунктів Берестове, Кислівка, Першотравневе Харківської області; Ковалівка, Новоєгорівка, Новолюбівка Луганської області та Зарічне, Терни і Торське на Донеччині;
  • На Бахмутському напрямку – з танків та артилерії, в районах населених пунктів Андріївка, Бахмут, Бахмутське, Білогорівка, Зеленопілля, Кліщіївка, Курдюмівка, Північне, Майорськ, Нью-Йорк, Соледар та Яковлівка Донецької області;
  • На Авдіївському напрямку – з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії, в районах населених пунктів Авдіївка, Водяне, Первомайське, Опитне, Красногорівка, Марʼїнка та Новомихайлівка Донецької області.
  • На Новопавлівському та Запорізькому напрямках противник активних наступальних дій не вів. Завдав обстрілів у районах понад 20 населених пунктів вздовж всієї лінії зіткнення. Серед них - Велика Новосілка, Времівка, Вугледар, Золота Нива Донецької області та Микільське, Оріхів і Червоне Запорізької.
  • На Південнобузькому напрямку ворог продовжує облаштовувати оборонні позиції. Для стримування контрнаступу наших військ обстрілює населені пункти вздовж усієї лінії зіткнення.
  • На тимчасово окуповану територію Луганської області прибуло поповнення з мобілізованих. Відзначаються численні факти пограбувань та мародерства. Не виключається, що значна кількість контингенту прибула з місць позбавлення волі.

Керівництво Ірану та російської федерації домовилися про направлення на територію російської федерації радників та інструкторів з використання ударних БпЛА. Зокрема, відомо про підготовку операторів вже наявних БпЛА “Shahed-136” та перспективних БпЛА “Arash-2”.

Існує висока ймовірність обстрілів мирного населення Херсонської області. Так, вранці 19 жовтня цього року, на тимчасово зайнятій території, проведена розсилка повідомлень із закликом до евакуації населення Нової Каховки нібито у зв’язку з підготовкою обстрілів з боку підрозділів Збройних Сил України.

В результаті ударів Сил оборони протягом останніх днів, підтверджено ураження живої сили та техніки противника в Запорізькій області - до 150 військовослужбовців поранено та знищено близько 15 одиниць озброєння і військової техніки.

Авіація Сил оборони протягом минулої доби завдала 10 ударів. Підтверджено ураження шести районів зосередження озброєння та військової техніки, а також чотирьох позицій зенітних ракетних комплексів ворога. Підрозділи протиповітряної оборони збили шість крилатих ракет, один гелікоптер Ка-52 та шістнадцять БпЛА, з них - чотирнадцять “Shahed-136”. іранського виробництва.

Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили три пункти управління, шість районів зосередження живої сили, озброєння і військової техніки, один склад боєприпасів, станцію РЕБ та шість інших важливих об’єктів, включаючи міст та понтонну переправу противника.

Загальні бойові втрати противника з 24 лютого по 20 жовтня

На тимчасо окуповану Луганщину прибули мобілізовані з місць позбавлення волі. Хроніка великої війни: 20 жовтня, фото-2
  • Особового складу ‒ близько 66650 (+370) осіб ліквідовано,
  • Танків ‒ 2567 (+13) од,
  • Бойових броньованих машин ‒ 5255 (+20) од,
  • Артилерійських систем – 1646 (+9) од,
  • РСЗВ – 372 од,
  • Засоби ППО ‒ 189 од,
  • Літаків – 269 од,
  • Гелікоптерів – 243 (+1) од,
  • БПЛА оперативно-тактичного рівня – 1311 (+25),
  • Крилаті ракети ‒ 329 (+6),
  • Кораблі /катери ‒ 16 од,
  • Автомобільної техніки та автоцистерн – 4005 (+6) од,
  • Спеціальна техніка ‒ 147 (+1).

Ювенальні прокурори щодо кількості загиблих дітей внаслідок повномасштабного вторгнення рф

На тимчасо окуповану Луганщину прибули мобілізовані з місць позбавлення волі. Хроніка великої війни: 20 жовтня, фото-3

Станом на ранок 20 жовтня 2022 року більше ніж 1245 дітей постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії росії. За офіційною інформацією ювенальних прокурорів 428 дітей загинуло та понад 817 отримали поранення різного ступеню тяжкості.

Найбільше постраждало дітей у Донецькій області - 417, Харківській - 258, Київській - 116, Миколаївській - 77, Запорізькій - 69, Чернігівській - 68, Луганській - 64, Херсонській - 57, Дніпропетровській - 31.

18 жовтня внаслідок обстрілу військами РФ м. Бахмут Донецької області отримала поранення 2-річна дівчинка.

Стало відомо, що 12 березня через обстріл ворогом м. Слов’янськ Донецької області отримала тілесні ушкодження 13-річна дівчинка.

Через бомбардування та обстріли збройними силами РФ пошкоджено 2663 заклади освіти. 326 з них зруйновано повністю.

Ситуація в областях, частина територій яких окупована

На тимчасо окуповану Луганщину прибули мобілізовані з місць позбавлення волі. Хроніка великої війни: 20 жовтня, фото-4

Голова ДонОВА Павло Кириленко:

За 19 жовтня росіяни вбили 1 мирного жителя Донеччини - у Зарічному. Крім того, правоохоронці виявили тіла 12 цивільних, убитих росіянами під час окупації: 8 у Лимані, 2 у Новоселівці і 2 у Сосновому.

Ще 5 людей за вчора отримали поранення.

Голова Луганської ОВА Сергій Гайдай:

У напрямках Сватового та Кремінної точаться важкі бої;
Окупанти реактивною артилерією перетворюють звільнені ЗСУ населені пункти на попіл, як Попасну;
Більшість будинків в Стельмахівці зруйновані окупантами;
Масштабними мінуваннями росіяни намагаються зупинити наступ ЗСУ;
У селах вздовж лінії фронту частково мобілізовані росіяни виселяють місцевих жителів із будинків – Нижня Дуванка і навколишні населені пункти переповнені «мобіками»;
Після учорашньої заяви путина на росії почнеться тотальна мобілізація.

Голова Запорізької ОВА Олександр Старух:

Сьогодні вранці ворог атакував селище Комишуваха. Окупант застосував ракети С300.

Внаслідок удару руйнувань зазнав двоповерховий багатоквартирний житловий будинок. Постраждалих немає. Також  зруйнувана місцева школа соціальної реабілітації. 

Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов:

Минулої доби ворог обстрілював населені пункти Харківського, Ізюмського, Чугуївського та Куп'янського районів. Вчора близько 16:00 з артилерії був обстріляний Вовчанськ, зруйновано будівлю магазину. Також з артилерії росіяни обстрілювали райони населених пунктів: Гоптівка, Гряниківка, Колодязне, Красне, Огірцеве, Стрілеча, Берестове, Кислівка та Першотравневе.

За даними обласного Центру екстреної медичної допомоги, протягом доби з пораненнями госпіталізовано 78-річного мешканця Ізюмського району.

Піротехнічні підрозділи ДСНС продовжують розмінування звільнених територій області, за добу вони знешкодили 657 вибухонебезпечних предметів. 

В області все ще дуже висока мінна небезпека. Вчора в Ізюмському районі на міні підірвався автомобіль зі співробітниками ДСНС. На жаль, 2 людей загинуло, ще 4 отримали поранення.

Голова Херсонської ОВА Олег Янушевич:

Гаврилівка. Довгі місяці окупації, відсутність комунальних послуг та соціальних виплат. В таких умовах виживали родини з дітьми, пенсіонери, люди з інвалідністю. Село дотепер знаходиться під ворожими обстрілами, адже фронт зовсім близько. 

Попри підступні удари армії рф, ми працюємо над тим, аби нормальні умови поверталися на території, де підняли блакитно-жовті стяги. Маємо вислухати людей та потурбуватися про них. 

Люди отримують всю необхідну гуманітарну допомогу, яку в село доставлятимуть неодноразово. Також плануємо привезти й будматеріали, аби місцеві могли відремонтувати свої оселі до перших морозів. 

Пенсії та інші грошові виплати – будуть. У більшій частині Гаврилівки водопостачання є, відповідні служби працюють над відновленням світла. 



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW