Перші 500 буржуйок виробили для захисників житомирські патріоти



Група житомирських патріотів, які вже давно й послідовно в різний спосіб допомагають українським захисникам, виготовили півтисячну пічку-буржуйку.

Як розповів журналістові один із майстрів, інженер та громадський активіст Юрій Мілованов, про якого ми нещодавно розповідали, виробництво влаштували ще на початку широкомасштабної війни на подвір’ї його приватного будинку, передає armyinform.com.ua.

— Безпосередньо виробництвом ми займаємося разом із Тарасом Ділодубом і Миколою Якубенком, — розповідає Юрій. — Наш друг і партнер Сергій Луцик допомагає з матеріалами й знаходить військових, яким потрібні наші вироби. Іноді долучаються й інші люди, щоб попрацювати. Ну і, звичайно, наш менеджер, Сергій Защіпас. Саме йому належить ідея виробництва буржуйок для захисників.

Сергій Защіпас, у свою чергу, говорить, що коло дотичних до благородної справи обігріву українських воїнів питань набагато більше. Хтось працює над виготовленням, хтось — над логістикою, хтось — над доставкою буржуйок на передову.

Спільнота майстрів виробила свої перші пів тисячі буржуйок і продовжує виготовлення пічок, не збавляючи темпу, адже надворі вже холодна осінь, а незабаром — морози. Тож зігріти воїнів завтра — це завдання номер один на сьогодні.

Варто зазначити, що буржуйки — то не перша допомога групи житомирян фронту, хоча над їх виготовленням вони працюють чи не з перших днів вторгнення, майже вісім місяців. Виробляли й чимало іншого.

— Я починав з виробництва маленьких протиколісних їжачків з арматури, — додає Юрій Мілованов. — Мені навіть приходив допомагати наш біговий друг американець. Ми тоді назвали себе «Металобаза НАТО». Але їжачки були актуальні лише в перші тижні широкомасштабної війни, коли ворог підходив до столиці, був і на Житомирщині. А ось буржуйки виявилися виробом більш потрібним. Сподіваюсь, що вироблене ними тепло піде на глобальне потепління, завдяки чому розтане крига в Арктиці й нарешті затопить країну-терориста росію!

До слова, цей чималий доробок, 500 буржуйок, — справа лише однієї окремо взятої спільноти житомирських активістів. Виробляють буржуйки й інші. Не так давно ми розповідали про те, як міський голова Житомира анонсував відправлення до районів ведення бойових дій також пів тисячі таких та інших пічок, виготовлених як із використаних газових балонів, так і зі старих труб. І це продукція комунальних підприємств обласного центру. Якщо ж скласти до купи всі житомирські буржуйки, що вже зігрівають наших воїнів та готуються вирушити на фронт, то тут уже цифри вимірюватимуться тисячами.

Олексій Тригуб

Кореспондент armyinform.com.ua



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW