"Пишався, що його оточують герої, і що він робить з ними вірну справу": біля Тернополя поховали загиблого воїна



У Великих Бірках попрощалися з загиблим у російсько-українській війні бійцем Андрієм Дячуком. Чоловік у перші дні повномасштабної війни повернувся з-за кордону, щоб боротися з окупантами. Про це Суспільному розповів двоюрідний брат Андрія Василь Іванчук.

Із 44-річним бійцем Андрієм Дячуком попрощалися в церкві священномучениці Параскевії П'ятниці у Великих Бірках. Він загинув 13 жовтня на Херсонщині, під час виконання бойового завдання. Віддати шану бійцю прийшла його сусідка Наталія Івасечко. Жінка розповідає, після початку повномасштабної війни Андрій приїхав з Франції, щоб піти на війну.

"В перші дні він повернувся. Був неналагоджений рух, люди не знали що робити. Автобуси не ходили. Він велосипедом поїхав у військкомат і забрав свою повістку. Бо тільки сказали, що вона є, то він не вагаючись забрав її. Сказав, що йому треба боронити край. Його батько був військовий", – каже Наталія Івасечко.

На Тернопільщині попрощалися із загиблим бійцем Андрієм Дячуком

Наталія Івасечко. Фото: Тарас Бурак/Суспільне Тернопіль

Процесія зупинилася у центрі селища, біля пам'ятника Тарасу Шевченку. Тут труну бійця накрили прапором України. Про Андрія згадує його товариш Юрій Стоянов.

"Перше, що кидалося в очі – це його щирість і його відкритість до всього нового. Він дуже любив опановувати якісь нові навики, дуже любив пізнавати цей світ. Все за що він брався, він міг довести до ідеалу", – каже Юрій Стоянов.

Поховали Андрія Дячука на Великобірківському кладовищі. Двоюрідний брат бійця Василь Іванчук пригадує, спілкувався з Андрієм за кілька днів до його загибелі.

"Він і з сестрами говорив, зі мною говорив. Писав, що херсонські кавуни дуже вкусні. Очевидно, щоб ми мали уявлення де він. Багато говорив про побратимів. Казав, що оточений людьми з великої літери, справжніми героями. Якими пишається, якими радий бути оточений. Він кайфував від того, що робив правильну справу", – повідомив брат Василь Іванчук.

У Андрія Дячука залишилися мама, брат і сестри.

На Тернопільщині попрощалися із загиблим бійцем Андрієм ДячукомВійськовослужбовець Андрій Дячук. Фото: Тарас Бурак/Суспільне Тернопіль На Тернопільщині попрощалися із загиблим бійцем Андрієм ДячукомПрощання з бійцем. Фото: Тарас Бурак/Суспільне Тернопіль На Тернопільщині попрощалися із загиблим бійцем Андрієм Дячуком

AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW