На Кам'янеччині було ліквідовано стихійне сміттєзвалище



Попри воєнний стан, оголошений в Україні у зв’язку із агресією росії, чимало проблем, які хвилювали мешканців нашої області у мирний час, залишаються актуальними і сьогодні.

До таких слід віднести питання збору та утилізації побутового сміття, яке стоїть зараз дуже гостро у кожній українській громаді, країні та загалом у світі. Люди, не маючи можливості викинути сміття на спеціально облаштованих місцях, викидають його до посадок, ярів, балок, що є основним джерелом забруднення навколишнього середовища.

З такою ж проблемою до Інспекції на початку вересня звернувся мешканець міста Дунаївці та повідомив про те, що за селом Куражин (що на території Новоушицької територіальної громади) мальовничі краєвиди Дністра спаплюжені горами сміття. Протягом тривалого часу місцева влада не вживає жодних заходів щодо ліквідації стихійного сміттєзвалища.

З метою розгляду звернення місцевого мешканця та вжиття заходів, у відповідності до статті 21 Закону України "Про відходи", Інспекція звернулась до Новоушицької селищної ради з вимогою щодо вжиття заходів з ліквідації несанкціонованого звалища побутових відходів.

Станом на початок жовтня Новоушицька селищна рада повідомила про те, що несанкціоноване та неконтрольоване звалище відходів на земельній ділянці за межами села Куражин було ліквідовано. Крім того, найближчим часом селищною радою будуть встановлені застережливі знаки та інформаційні стенди із відомостями про заборону засмічення території та відповідальністю за вчинення вказаних дій, - зазначили у Державній екологічній інспекції у Хмельницькій області.

Безсумнівно те, що робиться на місцевому рівні і спрямоване на вирішення проблеми відходів, має важливе значення. Проте, покладатися виключно на владу не варто. Кожному з нас потрібно усвідомити важливість проблеми і робити все для того, щоб правильно позбавлятися від побутових відходів. Для цього потрібно зовсім не багато: укласти договір на вивезення твердих побутових відходів з одним із комунальних підприємств вашої громади, вчасно вносити абонентську плату за вивезення сміття і головне – не кидати різноманітний побутовий непотріб на вулицях, по узбіччях, в лісі. Лише таким чином ми забезпечимо чистоту і порядок у громадах області та збережемо природну красу нашого краю.

Читайте також:"Замовила коханому військову амуніцію: шахраї видурили в кам’янчанки більше 6 тисяч".



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW