У чому небезпека публікації фото збитих ворожих дронів: Ганна Маляр пояснила



Останні кілька днів рф атакувала українські міста дронами-камікадзе. І хоч частина, на жаль, втрапила в будинки та об’єкти критичної інфраструктури, частину силам ППО все ж вийшло збити. І у зв’язку з цим соцмережі та пабліки зарясніли знімками збитих дронів, і викладали їх навіть посадові особи. Однак заступниця міністра оборони України Ганна Маляр застерегла: так робити не можна. І пояснила причину.

« – Ми маємо потроху вчитися мислити по-воєнному. І думати трішки наперед. Тож чи може нашкодити нам публікація фотографій збитих дронів? Так, може – у випадку, якщо на фото видно бортовий номер ворожого безпілотника. Адже з цієї інформації противник може отримати важливий для нього висновок – чи долетів певний апарат до цілі?», – йдеться у повідомленні.

Далі Ганна Маляр пояснює, що подібні фото пропагандисти рф можуть використати у своїх цілях. На додачу до того, що не слід публікувати бортові номери, слід пам’ятати і про прив’язку до місцевості: таке фото може видати і локацію. І закликає бути пильними та навіть отак несвідомо не допомагати ворогу.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW