Франція нарощує військову підтримку України, відновлює склади зброї



Франція нарощує військову підтримку України, відновлює склади зброї, фото-1

Франція в неділю пообіцяла використовувати системи протиповітряної оборони для захисту українських міст від ударів безпілотників, а також розширити програму навчання українських солдатів, оскільки вона прагне розбити уявлення про те, що уряд президента Франції Еммануеля Макрона відстає у військовій підтримці України проти російського вторгнення .

Міністр оборони Себастьєн Лекорню заявив в інтерв’ю, що до 2000 українських військових будуть розміщені у військових частинах у Франції, чергуючи для проходження кількатижневої бойової підготовки, більш спеціалізованої підготовки з логістики та інших потреб, а також навчання на обладнанні, яке постачає Франція. опубліковано в Le Parisien.

“Ми констатуємо той факт, що війна, на жаль, триватиме”, – цитує газета слова міністра. «Нове покоління солдатів також має бути навчене, щоб витримати дистанцію».

Раніше Франція навчила українську артилерію використовувати поставлені нею самохідні гаубиці «Цезар».

Розширене навчання, яке зараз пропонує Франція, є «дуже важливим кроком», сказав міністр. «Ми змінюємо масштаб».

Міністр зазначив, що ракетні батареї ППО Crotale, які Франція готується відправити в Україну, «будуть особливо корисні в боротьбі з безпілотниками та проти бомбардувань з повітря».

Франція має 12 таких батарей, сказав міністр. Він не уточнив, скільки з них відправиться в Україну, але сказав, що «це буде важливо, щоб вони могли захистити своє небо».

Мета полягає в тому, щоб Україна змогла їх розгорнути протягом двох місяців, куди входить і час для навчання українців їх використанню, сказав міністр.

Франція поставила 18 артилерійських знарядь Caesar і веде переговори про поставку ще шести. Лекорню сказав, що Франція також вивчає український запит на ракетне озброєння наземного удару.

Франція також створила фонд у розмірі 100 млн євро ($97 млн), «на який українці можуть купувати те, що вони хочуть, за умови, що постачальником є ​​француз», – сказав міністр.

Серед отримувачів перших українських замовлень за допомогою фонду є французька фірма, яка постачатиме понтонні мости, зазначив він.

Поглинання Францією своїх запасів зброї для постачання Україні також привернуло увагу до власних оборонних потреб країни.

Лекорню сказав, що батареї Crotale, призначені для України, замінюють на більш сучасну систему протиповітряної оборони Mamba, яка, як очікується, стане частиною щита безпеки навколо Олімпіади в Парижі 2024 року.

За словами міністра, Франція також розмістила замовлення на поповнення свого запасу гармат “Цезар” для заміни тих, що відправляються в Україну.

За його словами, оборонний бюджет Франції на 2023 рік досягне найвищого рівня з часів Другої світової війни – 44 мільярди євро (42,8 мільярда доларів). За словами міністра, це можна порівняти з 32,3 мільярдами євро у 2017 році, коли Макрон переміг на свій перший термін.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW