ОК "Південь": Ворожа ДРГ намагалась обійти наші позиції поблизу Нової Кам’янки - зазнала втрат і ретирувалась, - ВІДЕО



Про поточну оперативну обстановку на півдні Україні за підсумками 17 жовтня повідомили в ОК "Південь":

Обстановка в операційній зоні на Південнобузькому напрямку стабільно складна, але контрольована.

Противник веде активну оборону та намагається утримати зайняті рубежі. Продовжує наносити вогневе ураження наших військ із застосуванням авіації, важкої артилерії, реактивних систем залпового вогню, мінометів.

Ворог намагався диверсійно-розвідувальною групою до взводу обійти наші позиції поблизу Нової Кам’янки. У стрілецькому бою зазнав втрат і ретирувався на вихідні позиції.

Територіальні громади вздовж лінії бойового зіткнення та в тилових районах системно потерпають від ворожих обстрілів, ракетних ударів, атак дронами. Триває й ворожий техногенний шантаж у вигляді уражень об’єктів критичної інфраструктури. Все це заходи психологічного впливу на мирне населення, тиску на керівництво країни й світову спільноту.

З метою уточнення положення наших військ та корегування вогню артилерії ворог посилив повітряну розвідку.

Продовжує завдавати ракетних ударів по прифронтовій Березнегуватській громаді. 4 реактивних снаряди системи залпового вогню «Смерч» випустив по сільськогосподарських територіях. Без жертв.

З важкої артилерії обстріляно Куцурубську громаду вздовж узбережжя. Без людських втрат.

Армійською та штурмової авіацією ворог 4 рази атакував Великоолександрівську громаду Бериславщини.

Нашими авіаторами у відповідь нанесено 11 авіаударів по скупченню особового складу та озброєння противника, а також по позиціях його протиповітряної оборони.

Нашими ракетно-артилерійськими підрозділами виконано понад 250 вогневих завдань.

Отримано підтвердження про втрати ворога у кількості 22 рашистів, 4 танків, 2 мінометів, самохідної крупнокаліберної гаубиці «Акація», зенітно-ракетного комплексу «Тор-М2» та  3 одиниць авто-бронетехніки. Крім того знищено 2 склади боєприпасів в Бериславському районі. Пошкоджено ще один танк, самохідну гаубицю «Мста-С» та РСЗВ «Град», 4 одиниці авто-бронетехніки.

Незважаючи на продовження штормової погоди, вороже корабельне угруповання збільшено до 9 одиниць, серед яких 2 вдк та 2 надводних ракетоносії ракет типу «Калібр».

Вдень у Великій Костромці на півдні Дніпропетровщини, при проведенні польових робіт, робоча техніка наїхала на вибуховий пристрій та підірвалась. Обійшлось без постраждалих.

Але загрози і наслідки бойових дій досить реальні. Ракетні удари, атаки дронами-камікадзе, обстріли населених пунктів та територій у зоні досяжності ворожої зброї цілком імовірні. Не наражайте себе на небезпеку, дотримуйтесь алгоритму дій, переходьте в укриття. Із підозрілими предметами і необстеженими місцевостями, зокрема на деокупованих територіях слід бути обачними, не ризикувати даремно, довіряти небезпечну справу фахівцям.

Інформація теж зброя і може спричиняти загрозу, небезпеку, паніку. Використовуйте її грамотно й доцільно.

Ми з вами – мудра й незламна нація, гідна поваги і Перемоги!



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW