Історичний центр Львова: 5 визначних локацій у місті



Публікуємо добірку визначних локацій в історичному центрі Львова. 

Історичний центр Львова - частина міста, яка приваблює увагу людей низкою архітектурних споруд, вузеньких вулиць та цікавих локацій. Кореспондентка 032.ua створила добірку визначних місць та пропонує переглянути. 

Латинський катедральний собор

На площі Катедральній, 1 розташована культова споруда Львова - Латинський кафедральний собор, що у народі називають Катедрою. Вежа собору також є однією з найвищих будівель у центрі міста - 66 м, вона зображена і на логотипі Львова та є своєрідною візитівкою. 

Будівля входить у 7 найдавніших храмів міста, її будівництво тривало близько 100 років. Через довге будівництво було багато майстрів, тому у результаті вона виконана у стилях різних віків. Поблизу собору можна часто побачити екскурсійні групи, а також там часто фотографується безліч охочих.

Латинський катедральний собор

Меморіал Героїв Небесної Сотні

Меморіал пам'яті Героїв Небесної Сотні у Львові розташований на пагорбах вулиці Кривоноса. Це мінімалістичний простір, що передає дух сучасності та увіковічнює пам'ять Героїв, які загинули під час подій Майдану. 

Крім того, на оглядових майданчиках Меморіалу відкривається неймовірна панорама на місто. Можна побачити архітектурні об'єкти та насолодитися панорамою.

Меморіал Героїв Небесної Сотні

Каплиця Боїмів

Каплиця Боїмів розташована на площі Катедральній, 1 та є пам'яткою сакральної архітектури. Ця розкішна споруда є окрасою міста та приваблює увагу багатьох людей. Вона височить вже понад 400 років.

У каплиці стіни орієнтовані строго за сторонами світу. Південна закрита житловим будинком, на західному фасаді розміщено найбільше декоративних елементів. Східна стіна виходить на вулицю Галицьку і прикрашена двома фресковими портретами Георгія Боїма та його дружини Ядвіґи, а північна стіна має фрескові зображення Богоматері та Ісуса Христа.

Одна з окрас будівлі - купол каплиці, на вершечку якого розміщене стилізоване фрескове зображення Святої Трійці.

Каплиця Боїмів, Фото: inlviv.in.ua

Каплиця Боїмів, Фото: inlviv.in.ua

Палац Потоцьких 

Палац Потоцьких - пам'ятка архітектури на вулиці Коперника, 15 у Львові, яка височить вже понад 130 років. Палац пережив декілька пригод. Зокрема, у 1919 році на будівлю впав літак, що брав участь в показових польотах над центром міста. Це спричинило пожежу верхніх поверхів, тому його тривалий час відновлювали. 

Згодом палац був у користуванні Інституту геології і геохімії горючих корисних копалин АН УРСР. У 1972 році там діяв Львівський міський РАЦС. У 2000 роках будівлю передали Львівській галереї мистецтв.

Палац Потоцьких, Фото: 032.ua

Палац Потоцьких, Фото: 032.ua

Міський арсенал 

На вулиці Підвальній, 5 розташований міський арсенал, що будували одночасно з Пороховою вежею у 1554 - 1556 роках. Це двоповерхова споруда, яку змайстрували з каменю. У XVIII столітті у підвалах арсеналу тримали полонених українських козаків і гайдамаків. Під час нападу шведів у 1704 році будівля була зруйнована, однак через декілька років її відбудували. 

Із 1981 року та до сьогодні там розміщується музей зброї "Арсенал" - відділ Львівського історичного музею. Це одна з популярних локацій, яку відвідують туристи.

Міський арсенал, Фото: uk.m.wikipedia.org

Міський арсенал, Фото: uk.m.wikipedia.org

Читайте також: У Львові відкрили виставку "Херсонщина - це Україна"

Фото на головній: 032.ua



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW