ОК "Південь": ДРГ противника вийшла на наш спостережний пост, внаслідок бою ворог зазнав втрат і ретирувався



Про поточну оперативну обстановку на півдні Україні за підсумками 13 жовтня повідомили в ОК "Південь":

Обстановка на південнобузькому напрямі, в нашій операційній зоні стабільно складна, але контрольована.

Ворог час від часу застосовує диверсійно-розвідувальні групи, як спроби викрити наші позиції. Так, сьогодні вдень ДРГ противника вийшла на наш спостережний пост. Внаслідок стрілецького бою противник зазнав втрат – є загиблі та поранені – і ретирувався.

По обіді нанесено вогневе ураження з реактивних систем залпового вогню по Апостолівській громаді Криворіжжя. Без людських втрат.

Надвечір ворог атакував територію України з акваторії Чорного моря ракетами типу «Калібр». Одну з них, спрямовану по Одещині, сили нашої протиповітряної оборони знищили.

Ворожа авіація двічі атакувала наші позиції в районі Давидова Броду гелікоптером і штурмовиком. Без втрат.

Наші авіаційні удари були в 3,5 рази більші за кількістю та в десятки разів ефективніші за результативністю: уражено 4 позиції протиповітряної оборони ворога в Бериславському і Каховському районах, а також 3 місця скупчення живої сили, озброєння та техніки в Миколаївському, Баштанському і Херсонському районах.

Нашими ракетно-артилерійськими підрозділами виконано понад 190 вогневих завдань.

Результатами стало знищення двох реактивних систем залпового вогню «Ураган», їх молодшого брата - «Града» і старшого – важкої вогнеметної системи «Сонцепьок», станції радіоелектронної боротьби, двох 120 –ти мм мінометів, трьох танків, трьох командних пунктів підрозділів ворожої 35-ої армії.

При спробі проведення повітряної розвідки ворог позбавлений двох безпілотних шпигунів типу «Орлан-10».

В Чорному морі вороже корабельне угруповання при помірному штормі зросло до 15 одиниць, які продовжують маневри вздовж південного узбережжя Криму. На бойовому чергуванні 3 носії “Калібрів, серед яких один – підводний. Загальне ракетне спорядження –до 20 ракет.

Сили оборони продовжують виконувати завдання протидесантної оборони десантно-небезпечних ділянок узбережжя Чорного моря та прикриття державного кордону України з невизнаною Придністровською республікою.

Враховуючи розвиток обстановки та прогнозовану тактику дій ворога, удари з неба залишаються максимально імовірними, як із застосуванням авіації, так і безпілотних літальних апаратів.

Будьте пильними і уважними не нехтуйте сигналами повітряної тривоги, дослухайтеся до звуків неба. При артилерійських обстрілах використовуйте правила двох стін та переходьте в укриття.

Враховуйте ризики мінної небезпеки з морі в умовах штормової погоди.

Не забудьте привітати захисників та захисниць із святом!

Перемоги нам всім! Хай живе Україна!



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW