В “Укренерго” вимушено застосували обмеження до Черкаської області



Про це повідомили в телеграмі “Укренерго”.

“Сьогодні вже з восьмої ранку Україна споживає на 6% більше електроенергії, ніж учора. Тому наразі диспетчерський центр “Укренерго” вимушено застосував обмеження споживачів у Києві та Київській області, Чернігівській, Черкаській, Житомирській, Харківській та Сумській областях”, – йдеться в повідомленні. 

Головна причина обмежень споживачів – необхідність знизити навантаження на магістральні мережі, щоб працівники “Укренерго” мали час відремонтувати обладнання, пошкоджене потужними ракетними обстрілами.

“Як показав сьогоднішній ранок, розумне електроспоживання вже має стосуватися не лише вечірніх годин, але й ранку. Ми не закликаємо не вмикати світло та електроприлади увесь день, але просимо ставитися до електроспоживання розсудливо вранці – з 8:00 до 11:00 години, і ввечері – з 17:00 до 23:00 години”, – зазначили в “Укренерго”.

Українцям радять:

  • користуватися обігрівачами, пральними машинами, бойлерами, посудомийками та іншими приладами вночі, коли найменший рівень споживання електроенергії;
  • вдень не вмикати одночасно кілька потужних електроприладів;
  • вранці та ввечері звести до мінімум користування електрикою.

Нагадаємо, в Черкаській області ще триватимуть аварійні відключення електроенергії. Черкащан просять поставитись до цього з розумінням.

Джерело: Вісімнадцять три нулі



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW