У росії маріупольця звинувачують у підготовці теракту у військкоматі, - ФОТО



У Росії затримали 59-річного маріупольця Віктора Р. Його нібито підозрюють у підготовці теракту у військкоматі у Нижньому Тагілі.

Про це повідомляє місцеве видання TagilCity.ru із посиланням на власне джерело у силових структурах.

"Він /маріуполець/ приїхав до Нижнього Тагілу з України кілька років тому (у 2014 році, - прим. ред.), а після оголошення часткової мобілізації в РФ вирішив вчинити напад", - йдеться у повідомленні.

Росіяни стверджують, що маріуполець планував зібрати саморобний вибуховий пристрій та активувати його у військкоматі Нижнього Тагілу. Речовини для виготовлення вибухівки силовики нібито знайшли у Віктора у підсобному приміщенні «хрущовки» — чоловік підробляв у компанії, що управляє, а також працював двірником в одній із лікарень міста.

"Чоловік вже намагався збирати пробні саморобні вибухові пристрої та провести випробування у місцевому лісі", - говорить джерело TagilCity.ru.

Крім того, російські силовики стверджують, що Віктор нібито у 2018 році брав участь у мітингу проти проведення «Пенсійної реформи», де серед виступаючих був і комуніст Володимир Желіба, який восени 2022 року оштрафований за дискредитацію Збройних сил Росії.

Затриманий маріуполець на камеру визнається у скоєному злочині.

За російськими законами йому загрожує до 10 років в'язниці за однією статтею, а за іншою – 8 років.

Читайте також: В РФ на війну мобілізують біженців із Маріуполя



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW