Забирав у мирних жителів окупованого Тростянця цінні речі – заочно судитимуть військовослужбовця рф



Охтирською окружною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно командира відділення військової частини 19612 (4-та гвардійська танкова Кантемирівська ордена Леніна Червонопрапорна дивізія імені Юрія Андропова (м. Наро-Фомінськ, Московська область), який у порушення законів та звичаїв війни відбирав у цивільних осіб цінні речі (ч. 1 ст. 438 КК України).

За даними слідства, зазначений військовослужбовець збройних сил російської федерації, перебуваючи на блокпосту, облаштованому під час окупації м. Тростянець Охтирського району, здійснював заходи щодо перевірки транспортних засобів та осіб, які пересувались містом. У березні 2022 року під час зупинки авто командир відділення змушував водія та пасажирів виходити із салону та, погрожуючи мирним жителям зброєю, відбирав у них цінні речі. Зокрема встановлено, що вказаний військовий відібрав у трьох осіб смартфони та готівку. При цьому командир відділення забирав лише дороговартістні ґаджети, які у подальшому використовував виключно у приватних цілях.

Оскільки місцеперебування обвинуваченого наразі встановлюється, стосовно нього здійснюється спеціальне судове провадження у відповідності з вимогами КПК України.

Досудове розслідування завершено слідчими Охтирського районного відділу поліції Головного управління Нацполіції в Сумській області за оперативного супроводу Управління Служби безпеки України в Сумській області під процесуальним керівництвом прокуратури.

Пресслужба обласної прокуратури



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW