Україна досягає успіхів під Херсоном, оскільки союзники забезпечують ППО



Якщо ви можете контролювати Херсон, ви, безумовно, зможете створити перешкоду доступу до Одеси, чого, наскільки я розумію, росіяни хотіли досягти " data-image-caption="" data-medium-file="https://daycom.com.ua/wp-content/uploads/2022/10/ssha-radiat-ukraini-zvilnyty-pivden-do-zymy-financial-times-300x199.jpg" data-large-file="https://daycom.com.ua/wp-content/uploads/2022/10/ssha-radiat-ukraini-zvilnyty-pivden-do-zymy-financial-times.jpg" loading="lazy" class="wp-image-1295 sp-no-webp" style="padding: 0px; margin: 0px; border: 0px; box-sizing: border-box;">ssha-radiat-ukraini-zvilnyty-pivden-do-zymy-financial-times.jpgЯкщо ви можете контролювати Херсон, ви, безумовно, зможете створити перешкоду доступу до Одеси, чого, наскільки я розумію, росіяни хотіли досягти " data-image-caption="" data-medium-file="https://daycom.com.ua/wp-content/uploads/2022/10/ssha-radiat-ukraini-zvilnyty-pivden-do-zymy-financial-times-300x199.jpg" data-large-file="https://daycom.com.ua/wp-content/uploads/2022/10/ssha-radiat-ukraini-zvilnyty-pivden-do-zymy-financial-times.jpg" loading="lazy" class="wp-image-1295 sp-no-webp" alt="" height="619" width="933" srcset="https://daycom.com.ua/wp-content/uploads/2022/10/ssha-radiat-ukraini-zvilnyty-pivden-do-zymy-financial-times.jpg 933w, https://daycom.com.ua/wp-content/uploads/2022/10/ssha-radiat-ukraini-zvilnyty-pivden-do-zymy-financial-times-300x199.jpg 300w, https://daycom.com.ua/wp-content/uploads/2022/10/ssha-radiat-ukraini-zvilnyty-pivden-do-zymy-financial-times-768x510.jpg 768w" sizes="(max-width: 933px) 100vw, 933px" style="padding: 0px; margin: 0px; border: 0px; box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; vertical-align: bottom; border-radius: inherit;">Українські військові патрулюють ділянку біля кордону Херсонської області на початку цього місяця. Фото: агентство Anadolu/Getty Images

Міністр оборони вітає «нову еру», оскільки система Iris-T прибуває з Німеччини після того, як Росія бомбардує міста.

Українська армія похвалилася територіальними здобутками поблизу стратегічно важливого південного міста Херсона в середу, коли союзники по НАТО поставили нові системи протиповітряної оборони після нещодавніх ракетних атак Росії по всій країні.

Після 48 годин, коли українські міста зазнавали сильного обстрілу, уряд у Києві міг відзначитися позитивними новинами як з передової, так і з його дипломатичних зусиль щодо безпеки систем «земля-повітря».

У Бериславському районі на північному сході Херсонської області за добу було захоплено п’ять населених пунктів – Нововасилівку, Новогригорівку, Нову Кам’янку, Трифонівку, Червоне.

Херсон був першим містом, яке впало під владу Росії після вторгнення 24 лютого, і це вирішальна стратегічна та символічна ціль для контратаки України на півдні.

Тим часом міністр оборони України Олексій Резніков високо оцінив надходження першої з чотирьох оборонних систем Iris-T з Німеччини та «прискорену» поставку складних національних перспективних зенітно-ракетних систем (Nasams) із США.

«В Україні почалася нова ера протиповітряної оборони», – написав Резніков у Twitter . «Iris-T з Німеччини вже тут. Насами йдуть. Це лише початок. І нам потрібно більше».

Росія випустила понад 80 крилатих ракет і 24 безпілотники по Україні в ранкову годину пік у понеділок і продовжила атакувати міста та критичну інфраструктуру по всій країні у вівторок.

У коментарях після масових ударів Путін припустив, що атаки були відповіддю на вибухи на Керченському мосту , який з’єднує Росію з Кримом, українським півостровом, незаконно анексованим Кремлем у 2014 році.

У середу в Кремлі заявили про затримання восьми осіб у зв’язку з нападом на мосту. Російські силовики назвали високопосадовця з України, що стоїть за ними, у Києві цю заяву відкинули як «нісенітницю» .

Половина безпілотників і ракет, випущених по містах України в понеділок і вівторок, були збиті, але десятки вразили свої цілі, убивши 20 людей і підкресливши слабкість протиповітряної оборони країни.

У середу прем’єр-міністр України Денис Шмигаль визнав, що страйки сильно вплинули на електромережі країни, і закликав громадян і бізнес зменшити споживання електроенергії в години пік, щоб уникнути відключень.

Він закликав зменшити споживання електроенергії з 17:00 до 22:00 по всій Україні на 25%, щоб стабілізувати енергосистему.

Він сказав: «Ми вдячні всім українцям, які вчора і позавчора ввечері свідомо зменшили споживання електроенергії. «Загальна економія склала 10%. Також ми дякуємо керівникам регіонів, головам громад, які відповідально підійшли і зменшили споживання електроенергії в громадах.

«Мінімально допустима температура в приміщенні цієї зими становитиме 16 градусів тепла, а середня – 18 градусів. Це необхідність і це наш внесок у перемогу. Адже від кожного з нас залежить, як ми переживемо цю зиму».

Напередодні зустрічі міністрів оборони в Брюсселі генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що інші члени НАТО прагнуть надати більше території для протиповітряної оборони для захисту від «невибіркових» атак Росії по всій країні.

«Ми розглянемо, як збільшити підтримку України, і головним пріоритетом буде посилення протиповітряної оборони України», — сказав він.

Міністр оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен написала в листі до парламенту, що її уряд пожертвує Україні 15 мільйонів євро на протиповітряну оборону. «На ці напади… можна відповісти лише безупинною підтримкою України та її народу», — написала вона.

Однак західні джерела припустили, що союзникам не вистачає обладнання, яке можна запропонувати Україні.

Постійне просування українських військ у Херсонській області все ж є серйозним поштовхом, хоча уряд заявив, що росіяни продовжують завдавати ударів по південній лінії фронту.

Високопоставлений чиновник НАТО заявив, що Росія вичерпала значну частину своїх високоточних боєприпасів під час свого вторгнення, що її промисловість не може виробляти низку ключових типів боєприпасів і систем зброї через санкції Заходу.

Чиновник, якого цитує Reuters, сказав, що не знає, скільки часу знадобиться Росії для мобілізації 300 000 військових, на які Москва прагне мобілізувати, і припустив, що це може зайняти кілька місяців.

Херсонська, Донецька, Запорізька та Луганська — це чотири області, про які Володимир Путін нещодавно гучно оголосив про анексію Росією, що засуджується як незаконне з точки зору міжнародного права, але бойові дії в цих регіонах тривають.

Щонайменше семеро людей загинули і вісім отримали поранення в результаті російського удару по багатолюдному ринку в місті Авдіївка, заявив у середу губернатор східної Донецької області України.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW