Ракетний удар пошкодив національну наукову медичну бібліотеку у Шевченківському районі столиці



Внаслідок прильоту двох ракет в Шевченківському районі столиці постраждала будівля наукової медичної бібліотеки України.

Про це повідомили на офіційному сайті бібліотеки.

Зазначається, що історична будівля ННМБУ сильно постраждала. Пошкоджені фасади будівлі, що виходить на перехрестя двох вулиць, а також близько півсотні вікон та дверей.

Також значних пошкоджень зазнало приміщення Польської медичної бібліотеки імені Збігнєва Реліги та відділ нових надходжень.

Можливо їх цілями були символи української державності — пам’ятник Михайлу Грушевському та будівля Центральної Ради або пам’ятник нашому пророку Тарасу Шевченку, а може "центрами прийняття рішень" ворог вважає будівлі трьох університетів, двох бібліотек, численні музеї, дві лікарні, квітник та дитячий майданчик, - зазначили на офіційному сайті бібліотеки.

ННМБУ є провідною науково-інформаційною установою у сфері охорони здоров’я, яка має одну з найбільших у Європі систему фондів літератури медико-біологічного спрямування - понад 1 млн 600 тис. примірників 35 мовами світу. Нагадаймо, що двоповерховий цегляний особняк на розі вулиць Антоновича та Толстого був збудований у 1842 році і став садибою родини Миколи Терещенко. З 1920 року в особняку містився Київський рентгено-радіологічний інститут. У 1969 році будівлю передали Національній науковій медичній бібліотеці.

Сьогодні ми працюємо над тим, щоб якнайшвидше відновити роботу і забезпечити доступ наших читачів не тільки до власного фонду, а й до світових інформаційних ресурсів, що є необхідним як фахівцям галузі охорони здоров’я, так і суміжних галузей, - додали в бібліотеці.

Раніше ми розповідали, що 10 жовтня, під час ракетного удару по Києву один із снарядів вибухнув біля посольства Румунії в Україні. Сталося це лише за 850 метрів від будівлі.

Також писали, що у Києві повністю ліквідували наслідки ракетного удару на бульварі Шевченка та вулиці Володимирській.

Головні новини Києва - 44.ua у Телеграмі: актуальні та превірені новини столиці та України для тих, хто цінує свій час



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW